TheRealMan.ro – Barbatul Adevarat – Masculinitate si Relationare

Cele 3 faze ale dezvoltarii personale

Salut bărbate,

Ma bucur nespus de mult ca în perioada asta suntem puși sa facem treaba serioasa pentru evoluția noastră. In 2 zile începem bootcampul Tabăra Vikingilor și numai la asta îmi sta mintea.

Tot gândindu-mă ce avem de făcut PRACTIC pentru a evolua, am observat câteva faze prin care trece un om atunci când își propune conștient sa se tina de acest drum al evoluției personale.

Faza 1. – Acumularea

Este momentul în care începi sa iei pentru prima data contactul cu acest domeniu al dezvoltării personale. Citești tot ce găsești și ai impresia ca nu ai timp deloc sa acoperi tot.

Heh, chiar acum câteva săptămâni am dat băieților din clubul nostru 50 de dvd-uri cu materiale ce le-am strâns în primii mei ani de studiu.

Mereu dai peste un nou „guru” care te inspira și începi sa înmagazinezi tot ce are de zis. E un pas important și acesta, o treapta în calea evoluției, dar nu mai mult decât în măsura în care te ghidează către următoarea faza.

Faza 2. – Raționalizarea

Acum începi sa faci niște conexiuni intre informații, începe sa se creeze în mintea ta o parte din marele puzzle, dar e incomplet.

Multe discuții, dezbateri cu oameni interesați de același lucru și mai apar din când în când și acele momente de „A-Ha”.

Întâlnind din ce în ce mai multi oameni, unii mai avansați, alții mai la început, iți dai seama ca toate aceste dezbateri nu valorează mare lucru atâta timp cat nu ai aplicat pe pielea ta acele informații. Si uite asa treci în faza a 3a…

Faza 3. – Practica

Devii extrem de sincer cu tine însuti și cauți sa înveți tot ce auzi prin experimentare. Te ferești de discuții în care nu ai experienta practica, de dogme, de păreri, de percepții nefondate.

Este faza în care ai cele mai multe „A-ha”-uri. Tot ce ai citit de la marii maeștrii în domeniu acum face click în mintea ta. Evoluția capătă un trend exponențial, iar legea atracției își face simțită prezenta.

Eu ma bucur de fiecare data când mai dau peste bărbați care vin direct la bootcamp fără sa fi studiat mare lucru înainte. Asta îmi da dovada ca sunt oameni de acțiune, nu au deloc timp de pierdut. Vor sa evolueze cat mai rapid și vor sa simtă pe pielea lor ce înseamnă asta.

Asa ca răspunde-mi sincer, în ce faza a evoluției tale simți ca te afli acum ?

>