Esti Rege pentru femeia ta?

Imagineaza-ti o tabla de sah cu piesele pe pozitii.

Uita-te cu atentie… ce vezi? Regina este langa Rege. Asta e pozitia de pornire. Ca si majoritatea relatiilor.

Acum gandeste-te cum poti muta Regele si cum Regina.
Te-ai intrebat vreodata de ce Regele merge doar cate o patratica in timp ce Regina are cel mai mare spatiu de miscare de pe tabla?

Iubesc sahul inca de mic de cand jucam cu tatal meu. Acum il iubesc si mai mult pentru ca reflecta foarte bine rolul tau de barbat in viata ta si in relatia cu femeile.

Care e scopul jocului de sah? Sa cuceresti regina? 😉

Sa iei regina oponentului ar spune cineva neexperimentat. In ultima perioada am jucat cel mai mult cu Gianina, sotia mea. Ea se bucura de fiecare data cand imi ia cate o piesa, eu ma bucur la final, cand castig.

Iti spun si tie, ceea ce ii spun si ei: Scopul jocului de sah este sa-i dat mat adversarului, nu sa iei piese.
Si de multe ori, ii las multe piese drept momeala. Asa ajung eu sa ma bucur mai mult, iar ea sa ma placa mai putin. Pentru putin 🙂

Pentru mine jocul sahului este jocul masculinitatii.

Lectia nr. 1 – Poti sa joci ca sa castigi sau poti sa te impiedici in alte piese.

Din ce am spus mai sus, ca si in jocul de sah, avem barbati cu doua strategii de viata diferite: unii care gandesc pe termen scurt si nu vad dincolo de piesa pe care o urmaresc iar altii, putinii, care au claritate si focus referitor la adevarata miza a jocului – a da mat sau a castiga pe termen lung in relatii si viata.

Spre deosebire de cei care doar iau piese, acestia sunt invingatorii.💪
Si pentru ca se spune ca devii suma celor 5 oameni cu care iti petreci timpul, aleg sa ma adresez mai departe, celor care au spirit de invingator!

Revenind la joc, de ce Regele se muta cate o patratica si Regina are libertate de miscare pe verticala, diagonala si orizontala? Chiar stai un pic sa te gandesti. Merita!

Pentru ca el este Regele, iar ea este Regina.

E evident, dar ce vreau sa spun cu asta? Ia gandeste-te care e cea mai importanta piesa de pe tabla de sah? Regina sau Regele?

Regele!👑

Regina doar il ajuta pe Rege sa obtina victoria. Dar poti sa obtii victoria si fara Regina. In schimb nu poti sa joci daca nu ai un Rege.

Regele se misca doar cate o patratica pentru ca are o armata intreaga de razboinici care sa lupte pentru el. Regele da echilibrul jocului. Joci pentru Rege si impotriva unui Rege.

Lectia nr. 2 – Tu esti Regele. Daca nu esti, trebuie sa devii!

Faptul ca Regele se muta doar o patratica denota stabilitate si consecventa spre deosebire de Regina care este imprevizibila si poate fi cu energia in toate directiile.

Acum, o intrebare pentru barbatii care trec prin diverse incercari in relatiile lor. Ce face Regele cand Regina se muta in partea cealalta a tablei de sah? Muta dupa ea? Se retrage? Se roaga de ea sa vina inapoi? Se aseaza intr-un colt si plange?

Din contra. Isi vede de joc, fiind focusat pe obiectiv, fiind total relaxat in legatura cu Regina lui. Mai departe, Regina poate veni inapoi, isi poate gasi o pozitie mai favorabila sau poate fi capturata. S-a terminat jocul? Clar ca nu!

Lectia nr 3 – Regina intotdeauna se va intoarce la Regele ei, atata timp cat Regele e inca in picioare, cu focus pe obiectiv. Daca a luat mat, nu are la cine sa se intoarca.

Lectia nr 4 – Daca Regina este capturata, jocul continua.

Acum te intreb pe tine? Esti Rege pentru Regina ta? Daca esti servitorul reginei tale si gravitezi in jurul ei, asta inseamna ca nu esti Regele!
Esti doar un pion care poate fi sacrificat oricand!

Ca si pe tabla de sah, Regina este cea care graviteaza in jurul Regelui si nu invers.
Ca orice Regina, femeia din viata ta tanjeste dupa un Rege puternic.

Tu, barbat fiind, ai puterea de a fi Regele pe care si-l doreste. Si nu doar pentru ea, ci pentru intregul tau regat (intreaga familie).

Tu ce mai astepti, barbate?

Poti sa alergi dupa piese sau poti deveni Regele care te-ai nascut sa fii!
Decizia iti apartine.

Am dat drumul la inscrieri pentru Programul de masculinitate prin care iti iei puterea inapoi si devii Rege pentru femeia ta. Daca esti interesat, trimite-mi un mesaj, spunand ca doresti mai multe detalii si vei fi contactat de catre un instructor TheRealMan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *