Daca tatal tau nu te-a invatat sa fii barbat

In 2011, veneam la Bucuresti pentru a participa la un workshop de masculinitate care mi-a dat peste cap tot filmul pe care il aveam despre femei si relatii.

Workshopul a fost sustinut de Vibhavan, un facilitator in varsta de 60 de ani.

Daca la inceput il priveam sceptici, la final ne-am apropiat asa de mult de el, ca de un tata pe care nu l-am avut sau cu care nu am petrecut suficient timp.

Care e cea mai mare putere a unui barbat?, ne intreaba el.
– Mintea lui, am raspuns noi timid.
– Sexualitatea lui, raspunse el zambind.

Care e a doua putere a unui barbat?
– Puterea fizica – cat de musculos este?
– Emotiile lui.

Care e a treia putere a unui barbat ?
– Nici nu stiam ca avem 3 puteri 🙂
– Starea de prezenta. Adica puterea de a nu fii tot timpul in mintea ta.

Apoi a continuat:
Sociatatea v-a facut sa credeti ca mintea voastra este cea mai mare putere pe care o aveti. Tocmai de aceea va raportati la femei si relatii, rational. Incercati sa le rezolvati precum niste ecuatii.

Ori ca sa dai voie sa iubesti si sa fii iubit, ai nevoie sa intri intr-o relatie, in primul rand cu inima ta nu cu mintea ta.

La vremea respectiva, vorbea chineza pentru noi. Cred ca daca ne spunea cum sa construim o racheta, intelegeam mai repede.

Au urmat 2 zile intense, in care Vibhavan ne-a provocat sa ne dezbracam de masti, sa ne deschidem inimile si sa vorbim despre provocarile noastre asa cum nu am facut-o niciodata.

– Cum puteti sa va bucurati cu adevarat de intimitate cand energia voastra sexuala este distorsionata?!

De unde ati invatat despre sex?
De la televizor si de pe internet.

Nu e de mirare ca sunteti ca niste soricei care alearga la nesfasit dupa urmatoarea experienta, cautand sa va satisfaceti ego-urile.

Vreti sa aveti relatii implinite cu femeile?

Incepeti cu prima femeie din viata voastra.
In acel weekend am taiat cu adevarat cordonul ombilical si am dat sansa unei relatii autentice cu mama mea.
Pentru prima data am sunat-o si am putut vorbi relaxat cu ea, fara sa simt nevoia sa demonstrez, sa ma explic sau sa invinovatesc.

Practic, Vibhavan, ne-a trecut pe toti “baietii” participanti, printr-un proces initiatic de masculinitate. Acel process care ar fi trebuit sa fie transmis din tata in fiu si care lipseste multor barbati in ziua de astazi.

Vibhavan ne-a invatat cum sa ne luam puterea inapoi si cum sa facem trecerea de la baieti la barbati.
Iar acesta trecere nu se poate face cautand in exterior cu gandul la femei sau cum sa rezolvi o relatie, ci doar privind in interior, impreuna cu alti barbati.

Asa a fost initierea mea in ceea ce inseamna masculinitate si relationare.

A ta cum a fost?

De atunci au trecut ani si pot sa spun ca asa cum unii barbati cauta in primul rand sa obtina succesul profesional, asa de mult am cautat eu sa inteleg cum functionez ca barbat pentru a atrage relatii implinite in viata mea.

Si eu zic ca am ajuns destul de bine avand in vedere de unde am pornit. Iar astazi sunt recunoscator ca am putut da mai departe si altor barbati ce m-a invatat Vibhavan.

Daca in momentul de fata ai ajuns intr-un punct in viata ta cand simti ca ceva lipseste, atunci e posibil sa fii pregatit pentru un asemenea proces de initiere.

In cadrul comunitatii TheRealMan ai ocazia sa treci printr-un astfel de proces, impreuna cu alti barbati pentru care evolutia personala este o prioritate.

Nu e pentru toata lumea si tocmai de aceea vreau sa ne cunoastem mai bine inainte de a-ti trimite invitatia de a te inscrie.

Daca esti interesat, tot ce trebuie sa faci este sa-mi trimiti un mesaj prin formularul de contact si vei fi contactat de catre unul dintre instructorii TheRealMan.

Iubire si Inspiratie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *