Baiatul Bun versus Barbatul Adevarat – partea 2

Astazi continuam seria - Gata cu baiatul bun - si dicutam despre 12 comportamente si calitati ale unui Barbat Adevarat.

O sa vezi ca ele sunt diferite de calitatile unui Baiat Bun dar nu opuse. Pentru ca la polul opus al unui Baiat Bun avem un Baiat Rau, care nu este decat tot un Baiat Bun care a suferit si drept urmare, a adoptat un mod mai "razboinic" de a interactiona cu ceilalti.

Daca nu ai apucat sa citesti articolul in care vorbesc despre calitatile Baiatului Bun, ai aici articolul:

https://therealman.ro/baiatul-bun-versus-barbatul-adevarat-1/

De retinut ca solutia la a nu te mai comporta cu femeile ca un Baiat Bun, nu este sa devii un Baiat Rau.

Sper ca cele 12 comportamente si calitati prezentate mai jos, sa te ajute sa intelegi care e directia cea mai buna de dezvoltare.

12 comportamente si calitati ale unui Barbat Adevarat

1. Un Barbat Adevarat isi recunoaste greselile si vulnerabilitatile.

In timp ce Baietii Buni vor sa para alfel decat sunt in realitate, Barbatul Adevarat nu simte nevoia sa se ascunda de ceilalti si sa se arate a fi iubitul sau partenerul ideal, doar ca sa fie iubit de femeia pe carre o doreste.

2. Isi asuma decizii de unul singur.

Asta inseamna ca nu are nevoie de validarea celorlalti si nu se teme sa greseasca, atunci cand vrea sa incerce ceva nou.

3. In relatie cu ceilalti, interactioneaza din rolul de Adult.

Asta inseamna ca nu simte nevoia sa compenseze pentru a fi iubit si ca nu intra in rolul de Salvator, doar pentru a primi atentie din partea femeilor.

4. Daca este singur si ii place de o femeie, intelege ca are optiuni si nu se ataseaza de ea ca fiind femeia ideala, inainte sa-si dea timp sa o cunoasca mai bine.

5. Daca este intr-o relatie care nu functioneaza cum si-a dorit, intelege ca el a atras-o pe partenera lui si ca ea nu va fi niciodata mai buna decat nivelul lui de dezvoltare personala.

Asa ca inainte sa dea vina pe ea, se uita la el si stie ca sta in puterea lui sa aiba relatia pe care si-o doreste.

6. Are o relatie buna cu alti barbati.

in cadrul Workshopului de Masculinitate si Relationare

Ii priveste pe ceilalti barbati ca fiind fratii lui, camarazi in aceasta calatorie de dezvoltare a unei masculinitati sanatoase. 

Nu se fereste sa le ceara ajutorul atunci cand are nevoie si nu concureaza cu ceilalti barbati pentru atentia femeilor. Singura competitie este cu el insusi.

7. Are o directie clara in viata, iar aceasta nu depinde de femeia de langa el.

Majoritatea barbatilor isi construiesc viata in jurul femeilor lor. In felul asta, paseaza responsabilitatea fericirii lor, partenerelor de viata.

Barbatul adevarat isi construieste viata in jurul propriei vocatii si directii in viata. Femeia este doar un partener, nu directia ta in viata. Nicio femeie nu isi doreste asta.

8. Barbatul adevarat intelege cum functioneaza Atractia.

Daca o femeie il respinge, el intelege ca are nevoie de mai multa atractie. Un Baiat Bun s-ar focusa si mai mult pe conexiune, facand lucrurile mai rele decat sunt.

9. Barbatul adevarat imbratiseaza conflictul.

El nu se fereste de tensiune si de discutiile in contradictoriu. Tocmai pentru ca el se simte ok cu cine este si nu ia lucrurile personal. In plus, conflictele sunt privite ca pe o oportunitate de a imbunatati relatia cu cealalta persoana.

10. Un Barbat Adevarat nu pune femeia pe un piedestal.

El stie ca doar el are puterea de a se face fericit si nimeni altcineva nu o poate face in locul lui.

Si tocmai pentru ca stie ca o femeie nu are cum sa-i aduca fericirea, nu devine dependent de ea ci o priveste dintr-o pozitie de egalitate, ca pe o partenera, in aceasta calatorie a vietii.

11. Barbatul Adevarat se pune pe primul loc.

Asta inseamna ca nu se neglijeaza ci are grija de sanatatea lui fizica, mentala si spirituala.

Stie ca daca el este ok, atunci va putea sa inspire si sa-i ajute si pe ceilalti. 

Ii pasa de ceilalti insa nu este Victima, adica nu se sacrifica doar pentru a primi validare si atentie, in timp ce devine o povara pentru ceilalti.

Diferenta majora dintre un Baiat Bun, un Baiat Rau si un Barbat Adevarat.

A 12-a calitate.

Diferenta majora dintre acesti barbati este data de frica lor cea mai mare.

Poti sa te gandesti si la intrebarile: "Pentru ce fac , ceea ce fac, acesti barbati?" , "Catre ce graviteaza, ei?"

Avem Frici, Motivatie si Gravitatie.

Sa le luam pe rand.

Frica cea mai mare a unui Baiat Bun este sa nu ramana singur.

Frica cea mai mare a unui Baiat Rau este sa nu fie descoperit asa cum este el in realitate.

Iar frica cea mai mare a unui Barbat Adevarat este sa nu-si traiasca viata in armonie cu scopul lui in viata.

Motivatia Baiatului Bun este sa caute Conexiune si Validarea Femeilor.  In felul asta el crede ca va ramana impreuna cu ele (si nu va ajunge singur sau nu va fi parasit, pentru ca cea mai mare rana a lui este rana de abandon).

Motivatia Baiatului Rau este sa caute Puterea. In felul asta poate detine controlul. Rana lui cea mai mare este rana de nedreptate. A mai suferit in relatii si acum a schimbat foaia. Ceea ce nu realizeaza el este ca fiind avid dupa control, nici nu isi da voie sa isi deschida liber inima, drept urmare nu le da voie celorlalti sa-l iubeasca asa cum isi doreste.

Motivatia Barbatului Adevarat este sa-si descopere misiunea personala. Doar in felul asta va fi cu adevarat fericit.

Hai sa vedem catre cine/ce graviteaza (care sunt lucrurile care ii atrag).

Baiatul Bun graviteaza in jurul femeilor. E lesne de inteles de ce.

Baiatul Rau, graviteaza in jurul lucrurilor si oamenilor care ii ofera putere si control. Adesea, acesti barbati sun atrasi de tehnici de seductie si manipulare pentru ca le ofera un sentiment fals de control asupra celorlalti.

Barbatul Adevarat graviteaza in jurul misiunii personale si se inconjoara de oameni care il ajuta sa-si descopere si sa-si indeplineasca cat mai bine aceasta misiune.

Tu ce fel de barbat esti?

Adevarul este ca in viata de zi cu zi, suntem toti acesti trei barbati si depinde de noi sa ne alegem modul dominant de a trai si a relationa cu ceilalti.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum poti sa iesi din tiparul de Baiat Bun si sa te dezvolti ca un Barbat Adevarat, iti recomand cartea Gata cu Baiatul Bun de Dr. Robert Glover, care este disponibila acum si pentru barbatii din Romania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *