Baiatul Bun versus Barbatul Adevarat – partea 1

Nu mai este un secret!

Cei mai multi dintre barbati au un comportament de tip „Baiat bun” iar acest mod de a interactiona cu ceilalti le afecteaza nu doar relatiile cu femeile dar si pe cele la locul de munca.

Pana in urma cu ceva ani, cand am inceput sa investesc in dezvoltarea mea personala, relatiile mele cu femeile se desfasurau dupa acelasi film: ma imprieteneam cu ele si cand in sfarsit simteam ca e ceva intre noi, se intampla sa apara un altul care sa le suceasca mintile si cumva sa le faca sa uite de tot ce era intre noi.

In realitate nu era nimic intre noi in afara de filmele pe care mi le faceam eu in mintea mea.

Anii au trecut, am inceput sa invat cum functioneaza Atractia si Relatiile si uitandu-ma in urma imi dau seama ca daca nu as fi descoperit Un Nou Mod de a relationa cu Femeile, probabil ca si acum as fi repetat aceleasi greseli prin care ramaneam optiunea a doua pentru femei si cel mult baiatul care le asculta si le rezolva problemele.

Ideea este sa faci trecerea de la comportamentul de tip Baiat Bun la un comportament sanatos de tip Barbat Adevarat. (Dr. Robert Glover, autorul cartii Gata cu Baiatul Bun, introduce ideea Barbatului Integrat)

Cum recunosti un Baiat Bun?

Bazandu-ma pe notiunile din cartea Gata cu Baiatul Bun dar si pe experienta mea in lucrul direct cu sute de barbati pe probleme de masculinitate, atractie si relationare, am intocmit o lista cu 12 comportamente ale baietilor buni.

Daca te recunosti intr-unul dintre ele, nu e cazul sa te intristezi. Chiar Dr. Robert Glover spune ca primul pas catre maturitate si relatii implinite este asumarea aspectelor ce pot fi imbunatatite.

Plus ca si eu cand am inceput sa citesc cartea Gata cu baiatul bun, m-am regasit de multe ori in descrierile facute de autor.

Asadar, uite cum recunosti un Baiat Bun:

1. Baietii buni au tendinta sa intre in relatii cu femei proiect.

Acestea pot fi mame singure, femei mai in varsta sau mult mai tinere.

Bineinteles nu excludem de aici si relatiile la distanta cu care multi barbati se amagesc.

Mutandu-si atentia pe problemele partenerei, baietii buni spera ca vor fi doriti si apreciati pentru serviciile oferite.

2. Baietii buni nu sunt ok cu sexualitatea, dorintele si fanteziile lor.

De cele mai multe ori le propun femeilor sa intre in relatie, doar ca o forma mascata de a obtine sex. Si tocmai pentru ca nu sunt in totalitate confortabili in a propune experiente sexuale, chiar daca ajung intr-o relatie, tot nu au parte de sex de calitate.

3. Baietii buni au o relatie monogama cu mama lor.

Pentru ca tatal a avut probleme cu alcoolul si a fost abuziv la adresa mamei, ei au dezvoltat o repulsie fata de puterea masculina si o conexiune fata de energia feminina.

Barbatii care au o relatie monogama cu mama lor, au probleme in a-si mentine erectia in timpul actului sexual cu partenera, pentru ca la nivel subconstient nu vor sa-si tradeze mama.

Tot ei sunt genul de barbati care pot sa stea ore intregi la telefon cu mama sau cu o femeie pe care vor sa o cucereasca.

4. Baietii buni evita conflictul.

Cand au o problema, evita sau amana sa o abordeze direct, sperand in sinea lor ca o sa se rezolve de la sine.

5. Tocmai pentru ca evita anumite confruntari, ajung sa acumuleze frustrari si furie care se consuma prin vicii gen bautura sau pornografie.

6. Baietii buni sunt salvatori.

Ei ajung sa ii puna pe ceilalti pe primul loc, sa le rezolve problemele pentru ca se tem de ce or sa zica ceilalti daca ar spune „Nu” si ar stabili granite.

7. Baietii bun relationeaza cu ceilalti (in special cu femeile) pe baza unor „contracte ascunse”.

Ei gandesc in termeni „daca fac asta pentru tine, ma astept sa faci si tu asta pentru mine” insa nu au curajul sa ceara direct ceea ce isi doresc.

Iar pentru ca ceilalti nu au cum sa ghiceasca ce anume isi doresc acesti barbati, inevitabil se acumuleaza multe frustrari in jurul „contractelor” neonorate.

8. In loc sa ceara direct ceea ce isi doresc, ei incept sa se straduiasca si mai mult.

Chiar daca sunt dezamagiti in relatii sau la locul de munca si sunt tratati cu lipsa de respect, ei isi spun ca daca muncesc mai mai mult si o sa fie si mai buni, atunci lumea o sa ii iubeasca si aprecieze.

8. Pentru ca le e frica de esec si le e teama sa fie judecati de ceilalti, sunt perfectionisti si maestri in amanare.

Sunt genul de barbati care nu actioneaza pana cand nu au toate raspunsurile.

Din acest motiv, sunt fanii tehnicilor si replicilor de agatare si seductie si stau sa isi faca tot felul de scheme in cap pana cand sa initieze o conversatie.

9. Baietii buni pun femeile pe un piedestal.

Ei cred ca daca se comporta frumos cu  ele si le ofera atentie sau ajutor cand au diverse probleme, atunci o sa fie doriti ca barbat.

Ei isi planifica viata in functie de interesele femeilor si le este greu sa-si raspunda la intrebarea „Ce vreau eu cu adevarat, pentru mine?”

10. Baietii buni nu inteleg Atractia si rolul lor de lider intr-o relatie.

Ei se concentreaza mai mult pe conexiune decat pe polaritate, fermitate si directie. Tocmai pentru ca se tem sa ramana singuri (rana de abandon) evita orice tensiune, conflict cu partenera de cuplu, devenind plictisitori,previzibili si lipsiti de energie masculina.

11. Baietii buni sunt in competitie cu ceilalti barbati si de cele mai multe ori se inteleg mai bine cu femeile.

Petrec timpul mai mult cu femeile ascultandu-le si rezolvandu-le problemele decat cu alti barbati.

12.  Baietii buni idealizeaza relatia si partenera de viata.

De cele mai multe ori intra in relatie din rolul de Salvator si fac totul pentru confortul si binele relatiei si al partenerei. Problema este ca ei raman pe locul doi, iar pentru ca nu isi comunica direct nevoile si dorintele, acestea nu apuca sa fie niciodata satisfacute asa cum isi doresc.

Drept urmare ajung sa se simta ca o Victima intro relatie.

De cele mai multe ori ii aud pe baierii buni spunand: „indiferent cat de mult ma straduiesc, tot nu e suficient. Ea e mereu nemultumita. ”

Apoi din Victima in Persecutor, cand primesc o lovitura puternica de la viata si ajung in zona de prietenie sau sunt parasiti de nevasta pentru alt barbat.

Atunci butoiul cu pulbere, acumulat de ani si ani, explodeaza.

E momentul cand Baiatul Bun devine Baiatul Rau.

Insa asa cum spune si Dr. Robert Glover, Baiatul Bun si Baiatul Rau sunt frati. Ambii reprezinta efecte ale unui mod nesanatos de a interactiona cu femeile.

Solutia propusa de autor este sa devii un Barbat Integrat.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum poti sa iesi din tiparul de Baiat Bun si sa te dezvolti ca un Barbat Adevarat, iti recomand cartea Gata cu Baiatul Bun de Dr. Robert Glover, care este disponibila acum si pentru barbatii din Romania

2 thoughts on “Baiatul Bun versus Barbatul Adevarat – partea 1”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *