10 Super Carti Pentru Afaceri Si Viata

Inca alte 10 cărți bune am azi pentru tine. Îmi plac cărțile cu adevarat folositoare, despre care aud ca se discuta în comunitățile de dezvoltare personala, iar când primesc o recomandare din partea unui prieten, pun acea carte în lista de așteptare la citit. Astea-s niste cărți ce mi-au plăcut cu adevarat, pentru ca oamenii din spatele lor au un nivel ridicat de conștiință.

Una e când scriu o carte doar de dragul de a scrie și alta e când acea carte apare ca urmare a experienței lor. Am inclus în aceasta lista atât cărți de dezvoltare personala cât și de dezvoltare a afacerilor, aveți și linkuri de unde le puteți procura pentru a le citi. Sa începem :

Steve Jobs. Biografie – Walter Isaacson. Este a 2-a biografie a lui Steve Jobs pe care o citesc, asa mult mi-a plăcut de omul asta. Cartea asta, spre deosebire de altele, nu m-a plictisit deloc deoarece expune foarte adevarat individualitatea lui. Isaacson, cel care a stat mult pe lângă Steve în ultimii 2 ani, a reușit sa-l cunoască destul de intim, ca apoi sa pună în cuvinte aceasta carte. Ma fascina modul lui Steve de a-i convinge pe alții cu privire la ideile sale. Avea un asa-zis camp de distorsionare a realității (reality-distortion field), oricând cineva se afla în prezenta lui, avea impresia ca totul e posibil. Steve nu era omul tehnic, dar în schimb avea o viziune atât de clara încât a reușit sa alinieze toată compania la acea viziune.

Mi-a plăcut și faptul ca a mărturisit ca la 19 ani când lua LSD în mansarda căminului în care stătea, a fost una din experiențele ce i-au marcat cursul vieții. Asa ca e bine sa fim deschiși la orice, si mai ales sa tinem cont de vorba lui: “I want to put a ding in the universe” (Vreau sa-mi las amprenta in univers)

Living the Liberated Life & Dealing with the Pain-Body. Este un seminar al lui Eckhart Tolle in care descrie mai in detaliu starea de prezenta. Imi place ca Tolle nu se pierde in teorii complicate despre evolutie spirituala, stie sa reduca toată practica la a trai aici si acum , in clipa de fata. Chiar daca ne stabilim niste viziuni si planuri mărețe ce vor prinde contur undeva în viitor, e bine sa revenim mereu la starea de prezenta.

A trai in prezent te poate scuti de multe drame create de mintea umana. Este unul din cele mai importante concepte practice pe care-l poți aplica în absolut orice activitate.

Man’s Search for Meaning. Cartea asta mi-a fost recomandata de Bogdan, unul din membrii clubului nostru si are numai vorbe bune despre ea:

„O carte care m-a inspirat foarte mult la vremea cand am citit-o. Tipul a supravietuit lagarelor naziste de concentrare si a devenit unul din cei mai influenti psihologi ai secolului XX.

Povesteste în carte cum era viata in lagăr si ce procese psihologice aveau oameni supusi lipsurilor si torturilor, cum existau 2 categorii – oameni care aveau un scop mai mare decat ei – cei care reuseau sa continue lupta si sa incerce sa supravietuiasca si oameni care nu mai aveau nimic la care sa se intoarca – oamenii care nu rezistau prea mult si alegeau sinuciderea sau intrau in colaps. ”

Think and Grow Rich . Ok, ok, stiu ca ai auzit de zeci, sute de ori de aceasta carte. Aproape toti marii autori de dezvoltare personala o au ca referinta in studiile lor. Toti dau citate din ea, toti enumera principiile descoperite de Napoleon Hill, dar cati dintre voi ati citit-o cu adevarat? Eu unul, desi stiam de multa vreme de ea, am auzit vorbindu-se despre ea o gramada, dar pana nu am citit-o cap-coada, nu am inteles cu adevarat ce vroia sa zica. Asa ca iti recomand s-o citesti cu mare atentie si s-o traiesti oarecum. Totusi, lui Napoleon Hill i-a luat 20 de ani s-o pună in cuvinte, merita s-o citesti si sa asimilezi.

Dupa ce a cunoscut și discutat cu cei mai bogați 500 de oameni din America și după ce a devenit și el la rândul lui milionar, a reușit sa distileze esența filozofiei succesului.

The Diamond Cutter. Este o carte ce pune în practica principiile spirituale de a-ți conduce o afacere. Michael Roach, a studiat timp de 20 de ani Budismul Tibetan. Deși el se ducea la templele din Tibet pentru a renunța la viata tumultuoasa de la oraș, maestrul sau i-a dat misiune sa se întoarcă și sa pună bazele unei afaceri cu diamante. Singura condiție a fost, sa nu spună nimănui ca el e budist. Asa ca el s-a întors și a ajuns sa construiască o afacere de 250 milioane $ în 15 ani. Lecția de baza pe care el o preda în aceasta carte este ca trebuie sa fii înrădăcinat în toate aspectele vieții. Lipsa rădăcinilor se va manifesta mai devreme sau mai târziu. Iar o afacere este modul cel mai evident prin care valorile tale reale se pot manifesta.

The Power of Myth. La fel ca și în cartea precedenta,  în Puterea Mitului, Joseph Campbell evidențiază o dimensiunea mult mai larga a vieții trăite de noi. Multe din conceptele lui le găsești în spiritualitate, doar ca el se folosește de conceptul mitului. El zice ca dacă omul pierde din vedere aceasta dimensiune a mitului, viata lui pica în mediocritate și se va învârti mereu în tragedia dintre naștere și moarte.

Nu-i de mirare ca oamenii din triburi sunt mult mai fericiți decât cei de la oraș. Pentru ca ei sunt mai aproape de natura și știu ce înseamnă sa dai și sa primești, sa traiască în comuniune cu ea.

Screw Business As Usual. Richard Branson e un alt antreprenor pe care eu îl apreciez foarte mult. Nu numai pentru faptul ca are afaceri de miliarde și a început practic de la zero, ci mai ales pentru faptul ca își trăiește viata la maxim. In aceasta carte pune foarte mult accentul pe binele suprem, pe faptul ca orice firma ar trebui sa ajute societatea prin activitatea ei.

Eu sunt convins ca pe viitor nu vor mai rezista mult companiile ce sunt în business doar de dragul de a face bani. Odată cu ridicarea nivelului general al conștiinței, imperiul lor începe sa se clatine, pana când se va prăbuși total.

The Teachings of Don Juan Carlos Castaneda a ajuns din gresala cunoscut in comunitatea de seductie datorita primei sale carti publicate, Invataturile lui Don Juan. Toti au crezut ca e vorba de Don Juan, seducatorul. Cand de fapt era vorba de Don Juan Matus, un shaman din America de Sud pe care Carlos l-a intalnit pe perioada facultatii, si care avea sa-i schimbe radical viata.

Carlos a fost printre primii care a adus învățăturile shamanilor in cultura americanilor si de acolo s-au raspandit in restul lumii. Pe mine chiar ma bate gandul sa fac o excursie in Peru si sa fac niste ritualuri cu niste samani pe acolo. Se zice ca odata ce ai o întrezărire din lumea spiritelor, te schimbi profund pentru totdeauna. Dar mai bine sa cititi si voi cartea astea, si cine stie, poate va inspira si pe voi Castaneda.

Sex Matters. Sau de la Sex la Supraconstiinta. Cartea asta e bazata pe o serie de discursuri ținute de OSHO tocmai în anii 68′, pe vremea când reprimarea sexualității era la cote maxime. Odată ce conștientizezi aceasta energie sexuala din tine, poți face multe lucruri mărețe, deoarece este energia vitala, te motivează sa mergi mai departe. Orice mare om din istorie a avut o super energie sexuala ce l-a îndemnat sa își traiască vocația pe acest pământ. Citiți-o ca în mod sigur veți mai conștientiza  niște convingeri nesănătoase în jurul sexualității. Iar după ce te cureți de ele, vei simți ca nu mai ești controlat de aceasta energie, ci din contra, o poți folosi (transmuta cum zice Napoleon Hill) în slujba scopului tău măreț.

Taoist Secrets of Love: Cultivating Male Sexual Energy Si ultima carte pe care ti-o recomand acum e tot una despre energia sexuala. In cartea asta Mantak Chia da niste exercitii practice despre cum poti lucra cu aceasta energie a ta. Decat sa ejaculezi mereu, iar apoi sa te plangi ca nu ai chef de munca, mai bine aplici cateva din aceste practici, combinate cu starea de prezenta si meditatia, si esti in forma maxima.

Hai ca e destul pe moment. Sa-mi dai un feedback in comentarii daca ai citit vreuna din cartile astea !

Pe curand

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *