sri vasudeva

Intalnire cu un adevarat maestru – Sri Vasudeva

De aproape un an si ceva il tot urmaresc peSri Vasudeva online . Imi place foarte mult de el si pentru ca e in pas cu tehnologia, este un guru modern si prin tot ceea ce face incearca sa transmita mesajul lui la cat mai multi oameni. Am fost uimit sa aflu ca de 10 ani tot vine prin Romania si m-am bucurat ca in sfarsit am avut ocazia sa-l si cunosc.

Ca nota personala, eu consider ca toți marii maeștrii iluminați care sunt sau au fost în viata merita studiați. De ce? Pentru ca ce au ei de transmis vine dintr-un spațiu infinit, dintr-o liniște interioara perfecta. Mesajul lor nu este poluat de zgomot, sau orice alt fel de dogme. Si mai mult, sa-l studiezi e primul pas, sa-l asculti si sa-l vezi cum se comporta e urmatorul pas, dar sa-l intalnesti fata in fata si sa-l simti cu radiaza, probabil nu exista termen de comparatie.

Un maestru nu te invata nimic, nu-ti impune nici o invatatura, el doar te ajuta sa-ti descoperi singur adevarata esenta. Weekendul asta a reusit sa-mi sadeasca mai multi muguri in subconstient care deja simt ca incep sa infloreasca. Am sa pun mai jos cateva idei importante cu care am ramas in urma intalnirii cu Sri Vasudeva:

Rolul maestrului este sa-ti trazeasca propriul maestru interior

Contrar cu conceptiile intiparite in conștiința colectiva cum ca un guru isi controleaza discipolii, sau ca le ia din puterea discernamantului, Vasudeva ne spune simplu: Fiecare din noi avem un maestru interior, fiecare avem propiul nostru guru. Un maestru exterior noua nu face decat sa porneasca acest proces interior de descoperire a propriului nostru maestru. De obicei acest maestru interior il simti atunci cand ti se deschide chakra 6 (Ajna), si cand se intampla acest lucru incepi sa te ghidezi dupa propria ta intuitie. Avand in vedere acest lucru, tu nu devii dependent de maestrul exterior, toata puterea este in mainile tale.

Puterea interioara este in mainile tale

Nu exista un om mai puternic decat altul. Exista doar oameni care si-au constientizat puterea si o acceseaza la maxim. Aceast lucru te scuteste de lupta continua de a acumula, de a trage ca disperatu de fiare, de idei , de concepte, toata munca este in interior. Orice mare maestru a recomandat in primul si in primul rand cautarea interioara, constientizarea, observarea cailor prin care fiinta ta se manifesta. Omul este divin prin insasi natura sa, niciodata nu esti rupt de sursa infinita de putere. Nu exista nici un loc acolo in cer unde o sa ajungi dupa ce iti traiesti aceasta viata fara de pacate. Tot ce esti tu momentan si tot ce te înconjoară face parte din divinitate.

Extinde-ți conștiința si ramai in contact cu ea

Ne-a vorbit foarte frumos și pe înțelesul tuturor despre extinderea si contractarea conștiinței. Noi suntem in stare sa fim conștienți de multe lucruri, orice se rezuma la energie, orice gând, emoție, lucru, ființă, este o manifestare a energiei. Constiinta este spatiul infinit in care au loc toate aceste manifestari. Daca noi ne lasam purtati de un gand negativ, sau daca cineva ne supara, automat constiinta noastra se contracta si se ingusteaza in acel gand. Ne pierdem in detalii cum s-ar spune.

Deasemenea suntem prinși si in conștiința corpului. Suntem suflete ce momentan avem o experiență umana și implicit credem ca suntem limitați doar la corpul fizic. De aici vin toate problemele, din identificarea cu corpul, cu personalitatea si individualitatea noastra. Vasudeva nu se identifica cu manifestarea corpului fizic al lui, de-aceea un discipol odată ce rezonează cu un maestru rămâne tot timpul în contact cu el, chiar și dacă sunt la mii de km distanta.

Cu toții suntem într-o călătorie spirituala

La un moment dat din public i-a fost adresata o intrebare interesanta. “Ce ne facem dacă partenerul nostru nu este si el implicat intr-o calatorie spirituala ?” (si implicit oamenii din jurul nostru). Raspunsul lui Vasudeva a fost foarte clar si lipsit de judecata: “Cu totii suntem intr-o calatorie spirituala, nu exista oameni care sa nu fie interesati de asa ceva, doar ca unii cauta in locuri gresite”. Cu totii vrem sa re-descoperim adevarata esenta, sa ne reconectam la sursa, este cea mai profunda nevoie a noastra, doar ca pe parcurs am fost putin derutati de anumite circumstante.

In asta consta si disciplina spirituala, in fi mereu conectat si a practica ceea ce-ti foloseste pentru a te reconecta atunci cand simti ca iar te-ai indepartat de la drum. Este irelevant ce metode folosesti pentru a ramane pe traseu, pot fi sute mii de metode (meditatie, respiratie, dans, sport, chanting, hipnoza..etc..), fiecare trebuie sa isi faca un ritual zilnic, atat dimineata pentru a porni intr-o noua zi, cat si seara pentru a se deconecta de toate gandurile de peste zi. Odata ce procesul de descoperire interioara incepe, el poate fi accentuat de un maestru, dar de oprit nu se mai poate opri. Trebuie sa-i permiti sa se produca, iar intr-o zi cu totii “vom ajunge acasa.”

Ancorarea in corpul spiritual vs. corpul fizic

Ne-a mai zis câteva lucruri interesante despre corpul spiritual ce este în contact cu centrii energetici ai noștri (chakrele). Primele 3 chakre aparțin corpului fizic si sunt active atâta timp cât suntem in corp. Daca suntem prea mult prinși in minte, ele ne vor controla, sau nu vom beneficia de adevăratul nostru potențial. Nu exista chakre inferioare si superioare ca si valoare. Toate au rolul lor. Munca noastră consta în a conștientiza si deschide acești centrii energetici pentru a funcționa la capacitate maxima.

Cam atat pe moment, s-au intamplat multe lucruri misto in acest weekend cu Vasudeva, multi oameni deschisi acestei calatorii. Mesajul lui este cat se poate de simplu si clar, usor de inteles pentru absolut oricine e deschis sa descopere ceva in interior. Sper ca ti-am starnit destul interesul pentru a continua cautarile pe cont propriu.

Namaste 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *