intiparire ancora nlp

Un mic trick despre ancore

Ce sunt ancorele si ancorarea?

Un concept important in NLP il constituie ancorele. Mai pe intelesul tuturor, o ancora este un stimul sau declansator (trigger) ce poate fi intalnit sub forma unui obiect, unei senzatii, unui cuvant sau fraze, unei atingeri ,sunet sau unei amintiri. Aproape tot ce simtim cu cele 5 simturi poate fi constituit sub forma unei ancore, in sensul ca poate declansa un gand , un sentiment, sau o reactie in noi.

Ancorarea este un proces continuu, ce se intampla zii de zi, de cele mai multe ori are loc la un nivel inconstient, si poate fi folositoare , sau nefolositoare. De exemplu o femeie neobisnuit de frumoasa, poate declansa intr-un barbat o senzatie de nervozitate, sau o tigare poate fi ancorata unei senzatii de calm si relaxare, etc….. In hipnoza si nlp, se stie ca o ancora trebuie repetata de minim 21 de ori pentru a se intiparii unei persoane. Dar din ce am observat eu si din experienta, e mai greu sa repeti o ancora cand esti in siguranta camerei tale, iar cand te aflii in public sau unde vrei tu s-o activezi, sa observi ca nu are absolut nici un efect.

Ei bine, am gasit o mica smecherie, despre …

cum sa iti fixezi mai bine ancorele

Vreti s-o stiti?

In viata de zi cu zi, ne lovim de o gramada de obiecte in mod constant si repetitiv. De exemplu, ceasul de la mana ni-l punem in fiecare dimineata, intrerupatorul de lumina la fel il folosim zilnic, clanta de la usa iarasi este un element pe care punem mana zilnic… si ma opresc aici :D… Ce ar fi sa facem , daca am atasa fiecarui din aceste elemente , cate ceva care sa ne aminteasca de ancora pe care vrem sa ne-o stabilim? De exemplu, ceasul poti sa-l porti la mana opusa(il vei simti in fiecare ora la mana), pe clanta de la usa sa legi o esartfa care sa iti aminteasca de ancora ta, pe intrerupatorul de lumina sa lipesti o notita , etc… poti sa fi creativ .

Ce s-a intamplat acum? In fiecare ora din zi, ceva iti va aminti despre ce vrei tu sa iti intiparesti ca ancora, si daca stai sa numeri toate instantele cand iti este amintita ancora, depasesti 21 intr-o zi, si daca faci asta timp de o saptamana, o luna, poti fi sigur ca acea ancora va ramane intiparita bine.

Si acum o mica aplicatie pentru barbati…

Stabiliti-va ca ancora, senzatia pe care vreti s-o aveti voi atunci cand aveti un joc de nota 10 in interactiunile cu femeile, incercati sa va inchipuiti ca pasaricile femeilor se uda doar cand intrati in incapere, da pai cand incepi sa si vorbesti. …suna bine nu? :D… bun, … iar aceasta senzatie asociaz-o cu toate acele elemente care se repeta in viatza de zi cu zi, va recomand sa gasiti 5 obiecte.

Incercati sa continuati exercitiul acesta timp de 2 saptamani, si apoi sa-mi povestiti ce s-a intamplat!

[contact-form 1 „Contact form 1”]
Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments