Suntem In Plina Criza De Masculinitate | TheRealMan.ro - Barbatul Adevarat - Dezvoltare Personala Pentru Barbati

Suntem In Plina Criza De Masculinitate

Se știe ca bărbatul în ziua de azi este cat se poate de confuz în ceea ce privește propria lui masculinitate. Iar asta pentru ca exista multa confuzie în sfaturile despre masculinitate și cum s-o afișezi, majoritatea se bat cap în cap. Unele promovează forța și duritatea, altele împrumută multe elemente de feminitate și exprimarea personalității.

Asa cum bine spunea si Zan intr-un discurs.. bărbații din ziua de azi nu mai trec printr-un ritual de inițiere de la băiat la bărbat, cum se întîmpla pe vremuri în triburi. Aceste ritualuri erau foarte sănătoase pentru bărbat, deoarece presupun ruperea legăturii cu mama si trecerea in rîndul bărbaților. Dupa vîrsta de 10 ani (de obicei), băiatul nu mai avea voie sa doarmă cu mama lui ci doar intre bărbați, pentru a i se dezvolta in mod sănătos puterea masculina.

Fara astfel de ritualuri sănătoase, masculinitatea din ziua de azi se rezuma la doua extreme:

Baietei

La o extrema sunt băiețeii (sau fătălăii). Dupa cum ii vedeți si in imaginea alăturată, sunt mult prea efeminați si parca ramași in jurul vîrstei de 12-14 ani. Ii recunoști foarte bine prin felul cum se îmbracă si prin limbajul trupului foarte slab.

Parca le lipsesc rădăcinile, mereu își lasă greutatea pe un picior și nu ocupa prea mult spațiu, iar dacă se pornește un vînt mai puternic sunt primii care încep sa se miște. De asemenea ii puteți recunoaște foarte ușor si după voce. Vocea lor nu are profunzime deoarece nu rezonează în diafragma, mai mult pornește din gat.

Foarte bine ii descrie Brett McKay de la The Art of Manliness, care apropo, e un blog super mișto despre arta pierduta a masculinității pe care i-l recomand sa-l citiți.

 

Duru'

La cealaltă extrema sunt „băieții rai” (agresivi). Ei sunt de obicei foarte rigizi si duri în exprimare. Toate sfaturile pe care le-au primit cînd erau mici, gen: „Un bărbat nu trebuie sa arate emoții”, „Nu trebuie sa plîngi”, „Nu trebuie sa pari slab”, „Trebuie sa fii dur, puternic”, au culminat într-o persoana cat se poate de închisa și agresiva.

Multi dintre ei sunt foarte sensibili în interior, dar au acoperit foarte bine acea parte a lor cu multe straturi protectoare astfel încît cu greu reușești sa ajungi la ea. Tocmai din aceasta cauza nu reușesc sa stabilească o conexiune profunda cu o femeie sau cu alți bărbați. In interiorul lor mereu se desfășoară un conflict intre ceea ce sunt cu adevărat și ceea ce încearcă sa arate în exterior.

La un moment dat simt nevoia sa se retragă pentru refacerea energiei, deoarece menținerea acestei măști de om dur, necesita multa energie din partea corpului… se acumulează multa tensiune.

Foarte bine explica aceasta extrema a masculinității Tough Guise, care are de a face cu multe cazuri de violenta în rîndul adolescenților.

 

Calea de mijloc. Bineînțeles este cea mai sănătoasă pentru un bărbat. Un bărbat are nevoie sa-și descopere si sa-și folosească adevărata lui energie, dar în același timp sa rămînă si deschis la inima. Energia sănătoasă masculina, presupune atît fermitate cat si delicatețe, contopire.

Aceasta cale o susținem si o dezvoltam și noi in bootcampurile noastre. De îndată ce iți vei simiți cu adevărat energia si vei interacționa din acest spațiu de echilibru si centrare, tot ce ai citit pana acum despre tehnici si metode de comunicare ți se vor părea apa de ploaie, total inutile. In acest fel ii vom scuti pe bărbați de o grămadă de alte complicații ce pot apărea din cauza lipsei de autenticitate.

Totul va fi mult mai simplu, deoarece îți urmezi propria energie, propriul adevăr.

Tu cum vezi / percepi adevărata masculinitate ?

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments