Scapa de sef si exploreaza lumea

Un sfat de la Steve Pavlina: „Scapa de sef si exploreaza lumea !”

Azi am o recomandare super pentru tine. O carte ce-ti poate reda libertatea de a explora lumea in lung si in lat. Este vorba de colectia de sfaturi a lui Steve Pavlina despre cum sa generezi venit pasiv si sa scapi de munca la birou.

Cred ca Steve a fost unul din oamenii care mi-a inspirat cel mai mult sentimentul de libertate (asta pe langa alte cautari interioare pe care le facusem inainte sa il cunosc). In urma cu un an, atunci cand l-am cunoscut, l-am intebat, „Steve, tu cum te vezi pe tine in toata munca pe care o faci in domeniul dezvoltarii personale?”

Steve a raspuns: „Cel mai mult rezonez cu a fi un explorator. Imi place sa explorez orice ma inspira. Nu imi impun termene limita, bariere sau conditii, ci ma las mereu condus de curiozitate.”

Calatoria lui Steve ne-a inspirat pe multi. A inceput prin a scrie pe blogul personal in 2004, din simpla nevoie de a da mai departe, fara nicio asteptare financiara. In prezent a ajuns sa castige aproximativ 63.000 $/luna venit pasiv doar din pasiunea lui. Acest lucru este incredibil, mai ales avand in vedere ca nu simte ca depune vreun efort pentru munca lui.

Exact la fel a fost si pentru noi, cei care am fost implicati in organizarea evenimentului Lifestyle Connect impreuna cu Steve. Din exterior parea ca muncim de mama focului, ne mai intalneam si in weekend, dar de fapt ne distram de fiecare data facand ceea ce ne placea mai mult. Asta pentru ca Steve ne-a poluat pe toti cu spiritul lui de explorator.

Stand in prezenta lui Steve am invatat mai multe despre venitul pasiv decat am aflat citind zeci de carti in domeniu. La un moment dat ii bipaie telefonul – un mesaj. Steve: „Hei, ca sa vezi, mi-au intrat 500 Euro in cont!” (asta in timp ce ne plimbam relaxati prin Muzeul Satului). Stiu ca e cam greu de inteles, mai als daca ai lucrat ani de zile la birou – si mie mi-a luat mult timp – dar este un sentiment foarte placut sa simti cum primesti bani pentru munca ta, in timp ce te relaxezi. Acolo are loc de-click-ul si incepi sa nu te mai gandesti la cum sa muncesti pentru bani, ci mai degraba la cum sa muncesti pentru a avea mai mult timp si mai multa libertate. Ca sa nu mai zic de calatorii! Una este sa vizitezi o tara timp de o saptamana – doua, si alta este sa-ti iei bilet doar dus si intoarcerea s-o lasi libera – sau poate sa mai vizitezi si alte tari pana cand ti se face dor de casa.

Consider ca pentru orice om, fie ca esti barbat sau femeie, in primul rand este important sa-ti asiguri libertatea financiara necesara pentru a putea explora lumea asa cum vrei tu. Libertatea financiara este de dorit pentru ca iti usureaza drumul catre cea emotionala, mentala si spirituala. Dupa ce stai zilnic intre 8 si 10 ore la birou, muncind la ceva ce nu te inspira, este destul de greu sa mai gasesti energie si pentru alte lucruri, ca sa nu mai zic de alte activitati care ti-ar putea imbogati viata spirituala.

In orice caz, daca te-ai saturat sa te simti constrans din punct de vedere financiar, iti recomand sa citesti cartea „Sefless” (adica „Fara Sef” ;)) care cuprinde metodele concrete folosite de Steve Pavlina pentru obtinerea venitului pasiv. Cartea a fost publicata pentru prima data in limba romana de una dintre prietenele mele care, in urma participarii la LifeStyle Connect, s-a simtit inspirata sa isi regandeasca intreg viitorul si sa renunte la slujba de care s-a simtit ani de zile constransa.

Nu stiu cum, dar Steve ne-a virusat pe multi sa ne traim viata cat mai liber posibil. Dau mai departe, sper sa te prinda si pe tine.

“Daca crezi ca aventura e periculoasa, incearca rutina, e letala.” ~Paulo Coelho

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments