leap

Risti si traiesti cu adevarat !

Daca ai citit ultima biografie a lui Steve Jobs iți vei aminti la finalul cartii un citat super misto al lui Bob Dylan : „if you’re not busy being born, you’re busy dying”, adica „ori te renaști încontinuu, ori mori putin câte putin”.

Aici intervine capacitatea ta de a-ți asuma constant riscuri și de a ieși din zona de confort. Nu-i de mirare ca Apple a ajuns sa fie cea mai valoroasa companie din lume sub conducerea lui Jobs. Nimeni altul din conducere nu mai avea curajul (aka, coaiele) sa ia decizii atât de radicale pe cum a luat Jobs.

Ce se intampla de fapt atunci cand iesi din zona de confort?

Adevarul este ca atunci când pășești în afara zonei tale de confort începi sa trăiești cu adevarat, sa fii viu. Intuiția se trezește și te ghidează. Toți marii artiști(inclusiv Jobs și Bob Dylan) s-au folosit de acest mic secret și chiar și-au stabilit anumite ritualuri pentru a intra în contact cu intuiția. Când îți folosești intuiția accesezi o inteligenta mult mai mare decât mintea umana, te conectezi cu conștiința universala. Nici o minte umana nu e mai inteligenta decât sursa ce ne-a creat, asa ca-i folositor sa știm când sa lăsam mintea la o parte.

Take the jump !

Iar zona de confort, nu e cu adevărat o zona de confort, pentru ca zgomotul interior persista, mintea macină în continuare gânduri negative. E mai degrabă o cușcă frumos decorata în afara căreia nu ai curaj sa pășești.

La polul opus sunt cei conservatori care se ghidează doar după experiențele din trecut.

Problema cu ghidatul după experiențele din trecut este ca ramai blocat în minte și ego. Egoul te tine în tensiune, nu vrea sa i se întâmple nimic ce l-ar zgudui din structura complexa ce s-a creeat de-a lungul timpului. Parca aud acum niște voci… dar nu avem nevoie de structura pentru a face ceva? Categoric, iți este de folos și o structura, un plan, dar cel mai eficient e atunci când planul conține cât mai multe grade de libertate.

Ia adu-ți aminte, câte interacțiuni autentice ai avut atunci când nu te-ai dus cu vreo replica în minte? Vezi o fata draguță, nu-ți vine nimic în mine ce sa-i spui? Go ! Experimentează cât de real te vei simți în conversație cu ea!

„Getting lost in Paris? … Priceless”, câte călătorii incredibile ai avut atunci când nu ți-ai stabilit planul obiectivelor de acasă? Mai mult, ia experimentează cum ar fi sa pleci de unul singur pe weekend și sa vizitezi un oraș nou! Sa vezi cât de bine ajungi sa te simți în afara zonei tale de confort…

Vrei de multa vreme sa te apropii de cineva drag ție, o ruda, un prieten si sa-i spui ca-l iubești sa ca ții la el? Pune mana pe telefon și suna-l ! Nimic mai simplu… Vei observa cum toată iubirea și emoțiile pozitive ce zăceau în tine încep încet încet sa iasă la suprafață !

Daca ajungi sa faci un obicei din acest „ieșit din zona de confort” te molipseste si nu te mai oprești. Evoluția iți este garantata. Astea-s doar câteva exemple de cum poți ieși din zona de confort și a ajunge sa simți ca trăiești în pielea ta. Ia lasa si tu un comentariu si zi-ne despre cum experimentezi tu acest sentiment !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *