The Real Man

Reset la garderoba

Azi vorbim puțin despre vestimentația unui bărbat.

De ceva vreme încoace mi-am format un obicei cu privire la garderoba mea. Odată la câteva săptămâni mai arunc o privire prin dulap și ma întreb: “Ce haine nu am mai purtat de multa vreme?”
Apoi le sortez, le pun într-o punga și le duc ca un centru de colectare. M-am obișnuit sa fac lucrul asta pentru a ma determina sa port doar haine mai noi și de calitate.

Dupa cum ne-am obișnuit pana acum, majoritatea atenției o punem pe dezvoltarea încrederii și a jocului interior, dar pe măsură ce devii din ce în ce mai rafinat automat începi sa dai atenție și stilului vestimentar. Practic exteriorul începe sa reflecte din ce în ce mai mult interiorul tău. Asa ca e bine sa fim atenți și la haine.

Atenția la stilul vestimentar

Cum spuneam, pe măsură ce mai scapi de hainele vechi devii din ce în ce mai atent la hainele cu care iți re-înnoiești garderoba. Si ca sa nu fac totul de capul meu, pentru ca sincer nu am studiat prea mult domeniul vestimentației masculine, am luat frumos cartea Ghidul Practic De Stil Masculin scrisa de Laci și am început sa ma inspir din ea în alegerea noilor haine. Apropo, pentru cine nu a luat niciodată contact cu regulile de baza în construirea propriului stil vestimentar, recomand cu căldură cartea lui Laci, mai ales ca sloganul se potrivește la fix pentru noi: Învață sa te îmbraci ca un bărbat adevărat.

men-workwear

3 Reguli de baza în alegerea hainelor

Dupa puțin studiu și discuții cu Laci mi-am făcut câteva reguli bune de urmat în alegerea hainelor, pe care ți le recomand și ție:

1) Contrastul.

Nu te mai îmbrăca în culori închise și monocromatice !

Ai observat cum bărbații mai în vârstă, bătrâneii care se mai aduna în parc și joaca șah, sau care mai stau pe la cozi să-și plătească contribuțiile la stat? Nu prea ii deosebești mai deloc pe unii de alții. De la distanta sunt o masa de oameni cu aceleași haine, de obicei în culori închise (negru, maro, albastru închis, sau gri). Probabil alegerea acestor culori închise provine și dintr-o frica de a ieși în evidenta, de a se deosebi de restul… dar ce sa le faci, asa s-au obișnuit.
Ce recomand eu este să-ți alegi cel puțin un articol vestimentar de culoare mai deschisa și mai vie. Nu-ți fie jena sa porți astfel de culori, e o ocazie perfecta de a-ți conștientiza teama de a te expune și de a ieși din tipare. In special recomand un contrast și în funcție de culoarea parului. Daca ești blond, e mult mai ok sa porți o cămașă mov, sau neagra cu pantaloni mai deschiși la culoare.

2) Cromatica. Ai grija cum potrivești culorile !

Știi bine ca unele culori se potrivesc mai bine, altele te fac sa arați ca un papagal. In special pentru voi ăștia mai geeks, recomand o aplicație super utila pe care o folosesc web designerii în general. http://colorschemedesigner.com/

Alegi o culoare sau doua iar aplicația iți sugerează culoarea opusa din spectru. Dupa îndelungi studii s-a ajung la concluzia ca astfel de culori în opoziție dau bine la privit. La fel poți proceda și cu mici detalii. Am întâlnit o femeie la metrou care era îmbrăcată total în negru, deci aparent nu ieșea cu nimic în evidenta. Dar uitându-mă puțin mai atent la ea, cu ochiul meu de meditator antrenat, observ ca își asortase culoarea cerceilor (un verde deschis) cu ce crezi? … cu talpa de la pantofi. Yep, chiar și pantofii erau negrii, dar nu știu cum i-a găsit cu talpa de culoare verde deschis.

Alta tipa observ, avea o eșarfă colorata în culori foarte vii, aparent nu se asorta cu nimic din restul hainelor ei. Dar când ii suna telefonul și îl scoate din geanta, ce crezi ca observ…, husa era de un același amestec de culori precum eșarfa.

Știu ca multor bărbați nu le-ar trece niciodată prin cap ca femeile fac aceste asortări minore în mod conștient, dar dacă ai pune mai multa atenție acestor mici detalii vei observa ca ele te remarca în mod plăcut.

3) Mărimea. Poarta haine pe măsura ta !

Si aici, alegerea mărimii tine puțin de frica de a nu ieși asa mult în evidenta. Hainele puțin mai largi decât mărimea ta stau mai drept pe tine, nu prind conturul corpului. De la distanta, nu se diferențiază deloc un bărbat slab de unul mai bine făcut care poarta astfel de haine largi.

Nu-ți fie jena sa porți haine exact pe măsura ta. Chiar dacă ești puțin mai gras, astfel de haine transmit mesajul ca te simți bine în pielea ta și nu încerci sa ascunzi kilogramele în plus. Mai mult, e posibil sa te motiveze sa faci și mai mult sport și sa mănânci sănătos.

Cam atât iți zic acum despre stilul vestimentar. Daca iți sunt de folos regulile astea și se aduna destule comentarii, o sa revin și cu niște poze într-un articol următor. Dar nu uita sa studiezi cartea lui Laci înainte de a-ți cumpăra haine noi. Te va scuti de multe bătăi de cap și bani cheltuiți aiurea.

Hai s-o ardem în stil frumos 😉 !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *