Prea multa teorie | TheRealMan.ro - Barbatul Adevarat - Dezvoltare Personala Pentru Barbati

Prea multa teorie

geek studyingSunt convins ca toti cititorii blogului au gasit de-a lungul timpului diferite articole, cu care s-au identificat fie in prezent, fie in viitor. Desi unele reprezinta teme de gandire, majoritatea acestor articole contin solutii destul de clare la dilemele cotidiene ale unui barbat in relatia cu o femeie. Din punctul nostru de vedere, destul de clare…

Ce se intampla? In cursul unei zile fiecare dintre noi are o serie de rutine pe care le executa fara a se gandi cap-coada la ceea ce face. Asa suntem obisnuiti. Asa am invatat de mici, ba chiar unele lucruri le-am imbunatatit in timp. Dar acum le facem fara sa ne mai gandim prea mult la ele. Foarte rar mai aducem contributii la aceste rutine, iar acestea sunt minore.

Acea „gandire” cand ajungem la concluzia (sau ni se spune) ca am gandi prea mult, reprezinta actiunea creierului de a compara o situatie data cu baza de date a lucrurilor pe care le stim. Practic nu „gandim prea mult”, ci incercam sa interpretam, sa punem o stampila, sa gasim un raft pentru o situatie, intr-o biblioteca din care n-am citit nici 10%. Dar o colectie buna de carti nu strica niciodata! Nu neg valoarea lucrurilor pe care le invatam, pe care le memoram, care ne plac si ne raman intr-un coltisor al mintii ce poate genera un zambet sincer si plin de sine, un zambet de „cunoastere a unei situatii”.

Dar exista o problema! De la a citi, la a retine, la a interpreta, la a intelege si la a aplica este drum lung. Iar drumul acesta va fi de fiecare data unul personal, neasistat din afara. Fara un discernamant real, acumulat prin experienta activa (proprie), acumulat din greseli, din nereusite, dar in primul rand un discernamant acumulat din succese, nu vom putea combate incertitudinea ce ne acompaniaza la fiecare pas cand facem ceva ce necesita mai mult decat logica elementara.

Stiu ca ai mai auzit asta, dar… Greseste si invata!

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments