Harta constiintei – O unealta de nelipsit in dezvoltarea ta personala

Dr. David Hawkins – autorul hartii constiintei

Prin tot ceea ce faci și descoperi în dezvoltarea ta personala vei simți mereu evoluția ca pe o extindere a conștiinței tale. Exista și factori externi ție cum ar fi stilul de viata, prietenii, banii, sănătatea ce iți pot reflecta nivelul tău de dezvoltare. Dar cel mai important factor ce tine de interiorul tău, este nivelul de extindere a conștiinței tale.

Altfel spus, cînd anumite lucruri ajung sa facă parte din realitatea experimentata de tine, se poate spune ca ți-ai extins conștiința în acea zona. Daca realitatea ta nu cuprinde senzația de a conduce un Ferarri, sau a fi cu o femeie de calitate, sau schia off-road printre copaci, sau oricare alta experienta netrăita, din punctul de vedere al conștiinței, este un spațiu străin, ne-descoperit.

Oamenii tind să-și facă un culcuș comod în realitatea descoperita mai mult sau mai puțin cu voia lor și sa nu încerce sa se îndepărteze prea mult de acel spațiu familiar. Nu degeaba se cheamă zona de confort, acel loc călduț în care totul este aparent sub control, nimic nou nu te sperie.

David Hawkins, unul dintre iluminații contemporani pe care l-am mai amintit noi aici, a studiat și experimentat zeci de ani nivelele de conștiință și a descoperit o scara logaritmica ce echivalează cu diferite nivele energetice corespunzătoare. Fiecare nivel de dezvoltare a conștiinței iți determina gradul de fericire, emoțiile pe care le simți de obicei, procesele ce au loc în interiorul tău și viziunea generala asupra vieții.

Aceasta scara logaritmica a conștiinței poate fi folosita ca și o unealta în evoluția ta. E bine sa mai revii din cînd în cînd la aceasta harta pentru a-ți face o radiografie a nivelului tău de dezvoltare. Aceste nivele te fac sa înțelegi mai bine motivele pentru care oamenii (si tu inclusiv) se comporta într-un anumit fel.

Cîteva observații despre harta conștiinței:

  • La nivelul 200, cel al curajului si la nivelul 500, cel  al dragostei, sunt 2 mari bariere în evoluția spirituala a omului. Orice nivel sub 200 te seaca de energie si te trage in jos. Orice nivel peste 200 te ajuta sa crești, sa oferi energie in exterior. Momentan 78% din populația lumii se afla sub nivelul curajului, nivelul critic de integritate. Motivul pentru care omenirea nu se autodistruge este ca restul de 22% peste curaj, contrabalansează energetic pe cei de sub.
  • Nivelul 500 cel al iubirii, reprezinta un mod de a fi, nu are nici o legătură cu trăirile emoționale care sunt asociate acestui cuvînt. Cei ce reușesc sa treacă de 500 nu mai sunt ținuți pe loc de rădăcinile egoului, rădăcini ce tin de lumea materiala. Acest nivel este limita dintre linear(fizic) și non-linear(domeniul spiritual). Multi savanți printre care Einstein, Newton, Freud au atins nivelul 499.
  • Pentru un om obișnuit, nivelul conștiinței rămîne relativ constant pe parcursul vieții. Doar acei oameni care au o sete incredibila de cunoaștere și o mare voință interioara pot creste cîteva sute în nivel. Ocazional se mai întîmplă sa ai anumite momente cînd energia sare peste nivelul tău specific, iar atunci poți spune ca ai avut o întrezărire a ceea ce ai putea experimenta fiind la acele nivele superioare.
  • E bine de știut ca tot ceea ce te înconjoară iți poate afecta nivelul de conștiință: oamenii cu care te vezi, muzica pe care o asculți, filmele, călătoriile, experientele…orice.

Pentru a aprofunda mai mult acest domeniu al conștiinței, iți recomand sa citești cartea lui David Hawkins – Putere Vs. Forta. Pe mine cel puțin m-a ajutat foarte mult. Îmi dau seama ca fiecare are nivelul lui specific de evoluție si ii percep cu mai multa compasiune, cu mai multa acceptare. Fiecare trăiește conform propriului nivel si învățături ce le-a acumulat în timp.

Cum iți poți creste și tu nivelul conștiinței?

In primul rand trebuie să-ți faci o radiografie sincera a nivelului tău actual, iar apoi încearcă sa studiezi si sa te înconjori cu oamenii ce au ajuns la nivele superioare nivelului tau.

Trebuie sa nu faci confuzia intre un om inteligent (analitic) sau literat si un om cu un nivel de conștiință mai ridicat. De obicei, oamenii cu conștiința ridicata sunt înțelepții, aceia care au trecut prin multe experiente. Ei te pot ghida mult mai exact decît cineva care doar știe multe lucruri din auzite și citite, dar nu și din trăite (filosofii- de obicei).

Așadar, ai reușit să-ți descoperi nivelul actual de conștiință?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *