The Real Man

Life Journey Key

Formula anti-stres de indeplinire a visurilor tale

Momentan sunt interesat de călătorii în afara corpului (OBE) și citeam una din cărțile lui Robert Monroe pe acest subiect. Tipul asta a descoperit întâmplător ca exista și alte dimensiuni ale existentei decât cea fizica și a explorat acest domeniu timp de câțiva zeci de ani. A pus bazele unei metode foarte eficiente de a explora conștiința umana călătorind în afara corpului.

Si tot călătorind el frecvent, ori de câte ori se întorcea in corpul fizic observa ca simte stresul și anxietatea specifica ansamblului minte-trup. Dupa câteva introspecții și-a dat seama care este de fapt sursa stresului în corpul fizic al omului.

Formula anti-stres, anti-ulcer, a reducerii tensiunii si anxietății 

și a revenirii cu picioarele pe pământ…

Cauza principala a stresului în viata unui om este guvernata de Legea Schimbării. Schimbarea se întâmplă în fiecare secunda. Multi nu vor sa se schimbe nimic, alții din contra, vor cu orice preț schimbarea. Multe războaie s-au purtat pentru si împotriva schimbării.

La nivel individual, schimbarea se regăsește sub diverse forme de indecizie și nesiguranță. Frica își face și ea apariția: frica legata de orice decizie sau acțiune pe care o poți lua. Iar pe măsură ce decizia este amânată, tensiunea se acumulează si se intensifica. In cazuri extreme, se pot acumula toxine în tot organismul uman, chiar poate produce și boli. Indecizia ne omoară…

Pentru a te îndepărta de poziția nula în care nu iei nici o decizie și ești stresat, considera ca orice decizie ai lua (buna sau rea) tot e mai bine decât sa nu faci nimic. De ce zic buna sau rea, pentru ca dacă te miști într-o direcție ai mai mari șanse sa-ți dai seama pe parcurs dacă e nevoie sa ajustezi ceva. Iar pentru a te ajuta și mai mult sa treci la acțiune fa următorul exercițiu:

Ia 3 foi de hartie si completeaza-le pe rând !

Lista A completeaz-o cu toate grijile și anxietatile fata de care nu ai nici un control. Spre exemplu vremea, nu o poți schimba ori ce ai face, fie ca va ploua, ca va ninge, ca va fi soare, vremii nu ii poți dicta cum iți place ție sa fie. Alta anxietate ar fi moartea fizica.. pana la urma toți o sa trecem prin ea, asa ca nu are rost sa te pierzi în povesti nemuritoare, ci sa fii conștient în fiecare clipa de ea. Atâta timp cât nu poți faci nimic cu privire la astfel de anxietăți, trece-le pe aceasta lista !

Lista B completeaz-o cu griji și anxietăți pentru care poti face ceva practic pentru a le înlătura. Spre exemplu, n-ai încredere în tine vis a vis de un anumit domeniu, nici o problema, te poți înscrie la un curs, la un workshop, poți citi o carte – doua, și poți rezolva acest capitol. Ești îngrijorat ca poate într-o zi te va lovi vreo boala terminala, nimic mai simplu, iți poți schimba de pe acum regimul și modul de viata astfel încât sa previi și sa fii sănătos în timp. Orice drama existențială pe care o poți rezolva și depinde 100% de tine, trece-o aici !

Lista C completeaz-o cu toate nevoile, obiectivele, visurile mici sau mari pe care ți le-ai propus sa le atingi în viata.

Iar după ce ai terminat de completat aceste liste, fa în felul următor:

  1. Ia lista A și da-i foc, iar pe măsură ce arde sa renunti la toate dramele provocate de acele lucruri conținute în lista. Ce rost are sa-ți irosești energia îngrijorându-te de lucruri asupra cărora nu ai nici un control.
  2. Ia pe rând lucrurile din lista B și fa pași pentru a le rezolva. Pot fi pași oricât de mici, dar pe măsură ce ii faci, vei observa în timp ca te vei elibera de acele constrângeri interioare. Chiar dacă nu scapi în totalitate de ele, presiunea psihica se va diminua deoarece ai acționat putin în direcția potrivita.
  3. Ia cel putin un lucru din lista C și acționează în direcția îndeplinirii lui. Acțiunea poate fi oricât de minuscula sau radicala, dar important este sa faci ceva.

Apoi repeta zilnic acest proces pana ce scapi de lista A, termini de rezolvat și lucrurile din lista B astfel încât toată energia conștientei tale sa rămână axata pe scopul tău în viata.

Si uite asa iți vei trai fericit vocația ta pe acest Pământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *