Stai cuminte ca nu e de tine | TheRealMan.ro - Barbatul Adevarat - Dezvoltare Personala Pentru Barbati

Stai cuminte ca nu e de tine

Asta-i un efect foarte des întâlnit. Mai mult ca sigur ai avut momente de inspirație maxima, evenimente care te-au motivat sa schimbi ceva, sa te apuci de treaba, oameni faini cu care ai discutat și care te-au inspirat. Dupa astfel de momente, revii acasă, la vechiul tău grup social și parca toate acele idei mărețe par a fi un vis frumos pe care l-ai avut la un moment dat.

Efectul benzii elastice. Cu cat ajungi într-o stare mai ridicata, cu atât mai mult se întinde elasticul. Si când te trage înapoi te lipește de zid bine de tot. In toți anii ăștia de când ma ocup de coaching și dezvoltare personala mi s-a întâmplat sa vad multe astfel de cazuri, atât la mine cat și la cei din jurul meu.

Un tovarăș al meu s-a apucat sa facă primii pași în a deveni mai atractiv, s-a înscris la sala, a început sa alerge, și-a schimbat dieta, a indurat primele critici din partea familiei și ale prietenilor pentru câteva luni de zile. Și-a schimbat garderoba. Pe măsură ce mai pierdea din greutate își lua haine noi, mai faine, mai colorate. Scopul lui era să-și schimbe radical stilul de viata, sa aibe parte de oameni de calitate mereu în jurul lui și bineînțeles sa cunoască și femei mai mișto.

Foarte tare pana aici. Banda se întindea încet încet. După prima femeie pe care a cunoscut-o, deja a renunțat la alergare. După alte câteva experiente, a renunțat și la disciplina de a mai ieși în anumite cercuri de oameni. Si după încă câteva luni a renunțat și la dieta sănătoasă. Iar acum a ajuns sa fie cu 15 kg mai gras decât era înainte de decizie. L-a tras elasticul înapoi atât de rapid încât a uitat de toate obiceiurile sănătoase și a ajuns chiar mai jos decât era la început.

De asta recomand multor oameni, atunci când ai un plan, o idee măreață de a te schimba, ai grija de ea. Sădește-o bine ca sa poată rodi. Daca cercul tău de prieteni te influențează asa mult în decizii, probabil ar fi bine sa nu le zici nimic la început. Multe din cele mai mărețe gânduri ale mele, idei despre cum pot influenta mai mult lumea în bine le-am avut plimbadu-ma în liniște prin parc. Când reveneam înapoi de la plimbare, un gând mic apărea pe fundal „Hai ma stai cuminte în banca ta, nu e de tine”. Toate acele idei sunt dorințele tale reale, restul sunt împrumutate.

Asta-i scopul unui grup de susținere cum e și clubul nostru de antrenament, sa te ajute sa decolezi pana ce forța gravitațională a vechilor tipare nu te mai poate trage înapoi, pana ce elasticul se rupe. Momentul critic e depășit. Daca reușești sa devii conștient de banda elastica în toate noile tale provocări, vei trece mult mai ușor peste ele. Citește și The Dip de Seth Godin, o cărțulie care te va învăța când sa renunti și când sa perseverezi în ceea ce-ți propui. Scapă mult mai ușor de elastic.

 

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments