Deconecteaza pilotul automat ! | TheRealMan.ro - Barbatul Adevarat - Dezvoltare Personala Pentru Barbati

Deconecteaza pilotul automat !

Asta e unul din exercitiile foarte folositoare din programul clubului de antrenament al barbatului. Vreau sa ti-l recomand si sper sa mai ai inca o mica „trezire” in urma lui. Dupa cum ai observat si pana acum, toata smecheria eliminarii tiparelor nefolositoare din viata unui barbat (si a unei femei bineinteles), tin de constientizarea lor. Nu ai cum sa intrerupi un comportament nefolositor atata timp cat esti pe pilot automat.

Odata cu deconectarea pilotului automat, vei reveni in prezent, aici si acum. Aici si acum se intampla toata actiunea, nu in viitor sau in trecut.

Deconecteaza pilotul si ia controlul !

Deconecteaza pilotul si ia controlul !

Acest exercitiu a fost propus de Gurdjieff (marele maestru rus) discipolului sau Ouspenski. Se stie ca Gurdjieff era putin cam extremist in metodele lui, dar destul de eficient in a te schimba.

Ce presupune…

 

El zice ca oamenii sunt atat de inconstienti incat chiar si cand se trezesc fizic dimineata, ei continua sa viseze, doar ca la un nivel diferit decat cel din somn. El zice ca visul pe care il ai cand dormi e mai aproape de realitate, deoarece Egoul, mintea ta cu toate conditionarile ei doarme. In vis primesti niste imagini, indicii din partea inconstientului tau pentru a te trezi cu adevarat la realitate.

Folosindu-ne de aceasta presupozitie, cum ca majoritatea oamenilor sunt prinsi in propriul lor vis, fictiv de altfel, cu toate imaginile pe care si le fac ei in cap, directia e acum sa te trezesti si din acest vis.

Cum se face

 

Gurdjieff l-a luat pe Ouspenski timp de 3 saptamani undeva la munte intr-o cabana si l-a pus in fiecare zi sa mediteze pe aceasta presupozitie: Tot ce vezi si ce gandesti, totul in jurul tau e un vis. De dimineata pana seara i-a reamintit non-stop, esti intr-un vis, nu e real, trezeste-te !

Cand s-au scurs aceste saptamani, l-a luat la o plimbare prin piata si l-a pus sa-i observe pe oameni. Intr-adevar, Ouspenski foarte mirat, avea o perceptie marita si nu-i venea sa creada cat de prinsi erau oamenii in propria lor poveste fictiva.

Acum, eu nu recomand s-o faci chiar 3 saptamani, totusi, Gurdjieff a fost un maestru iluminat, noi suntem inca normali, dar poti sa incerci timp de o saptamana sa-ti amintesti ori de cate ori poti, eventual sa scri pe un biletel si sa-l pui in buzunar : Totul e un vis, suntem prinsi cu totii in propriul vis.

Trezirea la realitate

 

Imediat ce constientizezi propriul tau vis, vei avea o scurta portita de intrerupere a sa. Vei deveni mai constient de toata povestea ce ti se deruleaza in cap. Vei pasi putin in afara, te vei conecta putin mai mult la realitate. Pe scurt „te vei trezi” ! Vei observa cati oameni privesc in gol in timp ce li se deruleaza propriul film in minte.

Aceasta stare de meditatie presupune sa ai acel observator (The Watcher) activ si sa observe tot ce se petrece, atat in exterior cat si in interiorul tau.

Mai jos sunt explicatiile lui Gurdjieff despre starea de vis continuu in care se afla un om care nu e total constient.
Cand te mai plimbi ziua prin oras, numara cati oameni sunt in starea de vis, in transa, cei ce privesc in gol si cati sunt cu adevarat conectati la realitate.

Sa-mi spui cum a fost !

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments