scopuri de sfarsit de an

De sfarsit de an

Aud peste tot ca in aceasta perioada a sarbatorilor, cu totii trebuie sa fim mai buni, sa ne comportam frumos cu toata lumea, sa daruim cat mai mult… Dar in restul anului, ce se intampla, suntem mai retinuti, mai egoisti, luam mai mult decat dam?Parerea mea sincera este ca nu trebuie sa ne limitam in a darui doar la aceasta perioada a anului, ci tot timpul, in fiecare secunda care o traim, sa oferim ceva lumii. Ganditi-va putin, avem o perioada limitata de existenta pe acest pamant, cel putin in aceasta forma, la ce ne este noua de folos sa tinem totul pentru noi, pentru ca la un moment dat tot o sa ajungem in pamant, si atunci chiar nimeni nu va mai beneficia de darul nostru.

Dar care este cel mai de pret dar al meu?

… s-ar putea sa te intrebi…

Ei bine, acest dar al tau, are o stransa legatura cu scopul tau suprem in viata, scop care pentru un barbat adevarat este obligatoriu sa-l stie intr-o forma cat mai detalitata. Iar atunci cand tot ce faci, toate energiile pe care le produci , le conectezi la acest scop, vei darui ce ai tu mai de pret cu deplina integritate.

Imi amintesc de bunica-miu , dumnezeu sa-l ierte, era foarte darnic cu toata lumea si nu astepta nimic la schimb. La toti le daruia un mic cadou , de fiecare data avea cate o bomboana pregatita. Si toate acestea le daruia din pura dragoste pentru toti. Tin minte, in ziua cand s-a stins, toti copii din bloc au iesit afara sa-l conduca pe ultimul drum. Scopul lui era sa imparta voie buna la toata lumea, si asta se vedea in fiecare clipa din viatza lui.

Despre descoperirea scopului am mai scris, dar acum vreau sa va detaliati drumul pe care trebuie sa-l parcurgeti pana la atingerea lui. Acest drum, mereu se va schimba, poate scopul pe care-l aveti acum in minte este un scop intermediar, poate dupa ce il atingeti veti urmari alt scop care va va defini.

Asa ca pentru un barbat este foarte bine sa scrie pe hartie toate detaliile pentru a-si atinge scopul. Iar apoi , la intervale de timp, sa revizuiasca detaliile, si sa adauge in functie de ce s-a mai modificat.

Fiind inceput de an, stiti ce aveti de facut. Incepeti un jurnal, in cazul in care nu aveti deja, si scrieti scopurile pe care vi le-ati fixat in anul care abia s-a terminat , si vedeti ce ati realizat si ce nu. Acum scrieti scopurile pe anul urmator, si incercati sa detaliati cat mai mult posibil realizarea lor. E bine sa incepeti sa scrieti incontinu timp de 30 de minute. Nu conteaza ce, sau daca e fluent ce scrieti acolo, dar scireti incontinu nu va opriti pana nu se termina timpul.

Ce va ramane pe hartie va fi direct structura pe care o vede subconstientul tau pentru a ajunge la scopul dorit. Iar daca ramane pe hartie aceasta structura, ti se va intipari mai usor in minte. Apoi nu uitati sa revizuiti din cand in cand aceasta structura si sa adaugati unde credeti ca este necesar. Daca aveti programe de mind-mapping , folositi-le , te ajuta foarte mult pentru a-ti limpezi mintea.

Sa traiti noul an cu scop !

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments