nu te mai regasesti pe tine insuti

Dar TU unde esti ?

Unde?

Unde?

Tot in ideea dietei informationale vin cu o intrebare: Unde esti tu cu adevarat ?

Traim vremuri interesante! Cu toata abundenta de informatie de peste tot, cu toate filmele de vazut, muzica de ascultat, munca de muncit si mancarea de savurat, uitam de noi…

Da, uitam de noi, noi insine. Nu ma refer la minutul de dulce, la setea de potolit, sau la ce meriti pentru ca meriti sau orice alta mizerie care intra in cap pentru un efect studiat, ca la cainii pavlovieni. Ma refer la dialogul cu noi insine, la discutia cu tine insuti, pe care multi nu o mai avem. Cand a fost ultima oara cand te-ai pus in pat si in loc sa adormi la tv sau la vreun film, pur si simplu ai stat de vorba cu tine? Cand a fost ultima oara cand ai uitat de griji inainte de a adormi si te-ai ascultat pe tine insuti? Cand a fost ultima oara cand ai abandonat orice din lumea exterioara, te-ai inchis undeva si ai stat? Doar atat. Ai fost atent la ce ti-ai spus, macar 5-10 minute?

In ziua de azi vedem oriunde parerea vreunei vedete, om politic, sau oricarui alt om – in afara de tine! Auzi in orice loc un slogan, o idee, sau un desen care te trimite la un slogan sau la o idee – orice in afara de ale tale. Asa ca unde esti tu in viata ta? Unde mai esti TU, daca ai fost dat afara de peste tot, chiar de tine insuti? Unde sunt gandurile, aspiratiile, ideile, parerile? Unde te-ai ascuns? Mai tii minte ce pareri aveai acum un an? Mai tii minte daca sunt aceleasi cu anul asta? Cand ti-ai spus ultima oara parerea, in fata ta, ti-ai argumentat-o si ai dezvoltat-o. Si ai despicat firul in patru, tu cu tine insuti… Cand s-a mai intamplat asta?

Cand ai un moment de liniste ce faci? Preferi o muzica, sau un film? Sau o carte? Sau un suc? Cu ce revista te relaxezi?  In traducere, cu ce idee vrei sa te poluezi? Cu ce idee iti diluezi spiritul? De ce nu stai undeva, si vorbesti cu tine insuti? Poate ca suna a nebunie, dar in lumea de unde vin eu, e normal sa filtrezi ce iti intra in cap. Dar te avertizez – inainte sa incepi sa vorbesti cu tine, intreaba-te: oare chiar sunt pregatit sa ma cunosc si sa ma dezvolt, sunt pregatit sa ies din carapace, sunt pregatit sa-mi schimb viata in bine?

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments