Daca inca mai stai pe ganduri

Daca inca mai stai pe ganduri…

Iti amintesti ultima data cand ti-a venit o idee buna? Ai facut bilantu in mintea ta si ti-ai spus ca n-ai cum sa dai gres, ca e totul perfect?

Apoi ai identificat o posibila hiba in planul de atac si iar te-ai pus pe analizat idei. Si tot asa, din idee in idee pana cand ai uitat ca mai trebuie sa faci si ceva practic.

O calitate foarte importanta a oamenilor de succes este viteza de implementare. Si anume, cat timp trece din momentul cand aflii o idee pana in momentul cand incepi s-o pui in aplicare.

In sfaturile traditionale de self help gasesti ceva de genul : „Identifica si organizeaza-ti scopurile. Planifica (brainstorming, cerceteaza, ordoneaza). Treci corespunzator la actiune !”

LOGIC pare ca e cea mai buna metoda de a-ti indeplini scopurile. Prin urmare , unui nou venit in domeniul dezvoltarii personale , i se va parea calea perfecta.

Ei bine… TEAPA !

Pana sa fii gata de actiune, mintea ta a acumultat o gramada de entuziasm si continua sa mestece in continuare, dar CORPUL tau a stat nemiscat, chiar e tensionat atunci cand rezolvi proplemele in mintea ta. Mintea vrea sa continuie gandul mai departe. Corpul tinde sa ramana in aceeasi pozitie. Orice actiune ai planificat in tot acest proces va fi amanata. Mintea ta va nascoci orice motiv (scuza) de a prelungi ‘procesul mintal’ cat mai mult si va decide ca ACTIUNEA poate fi AMANATA.

Daca ajungi sa crezi tot ce spun aceste teorii de indeplinire a scopurilor, ajungi sa devii doar un visator, iti va intra in obicei aceasta planificare minutioasa, fapt ce te va face mult mai reticent.

Ce e de facut in cazul asta?

Pe viitor cand iti mai vine o idee , trebuie sa o implementezi aproape din impuls. Mie personal cand vreau sa ma apuc de ceva, ma imaginez facand acel ceva iar apoi imediat incep sa ma misc in acea directie. Daca ti-ai propus spre exemplu sa faci un antrenament fizic, intai si intai ridica-te de pe scaun, imbraca-te corespunzator, mergi spre usa, deschizi usa, iesi din casa.. etc. Daca vrei sa cunosti fete frumoase, primul pas e sa ajungi in mijlocul lor, sa poti comunica cu ele fata in fata. Degeaba stai sa te gandesti ca inca nu esti pregatit, ca nu ai bani, ca nu arati bine, daca tu nici macar nu ai ocazia sa interactionezi cu ele.

O iei pe bucati mici . Imparti intregul proiect in cantitati digerabile pe care le poti executa imediat. Vei observa ca restul detaliilor iti vor veni pe parcurs.

E adevarat , ca de cateva ori pe an, e bine sa iti pui in ordine toate scopurile si sa le planifici pe fiecare in parte, pentru a-ti regasi directia. Dar pentru restul timpului, planificarea in detaliu iti va pune mai mult bete in roate.

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments