cum scapi de amenzi

Cum vrajesti un politist

De multa vreme n-am mai luat o amenda. Am avut anul trecut niste situatii in care trebuia sa-mi fie suspendat permisul, talonul plus puncte de penalizare, dar ca prin minune inca le mai am 😀 .

Ce trebuie sa stii atunci cand vorbesti cu un politist este ca e si el o persoana, o fiinta umana, ca toti ceilalti. Incearca sa ti-l inchipui imbracat in pantaloni scurti cu slapi in picioare si purtand o camasa decat in uniforma lui specifica.

Si in plus, iata si unele lucruri pe care le fac mai mult sau mai putin:

1) Nu recunosc nicioadata ca am gresit cu buna-vointa, sau cel putin vorbesc in termeni vagi.

Primul lucru pe care ti-l zic de obicei e : „Stiti de ce v-am tras pe dreapta?” sau „Aveti idee ce viteza aveati?”

Iar apoi se asteapta sa-ti recunosti vina pentru ca apoi sa intre pe pilot automat si sa inceapa sa scrie procesul verbal.

2) Cu cat vorbesti mai mult pana sa intre pe pilot automat si sa-ti scrie amenda , cu atat mai bine. Vorbeste in continuare, despre orice, ca esti sigur ca ai oprit la culoarea semaforului, ca e prima data cand ajungi in acest cartier … orice.

3) Joaca „good cop / bad cop” (ironic 🙂 ).

Odata ne-a oprit un politist, eram cu inca 2 prieteni in masina, iar unu din ei a inceput sa se ia la cearta cu el , ca nu e adevarat , ca nu are dreptate, etc… I-am zis „Intra te rog in masina !!”, a intrat la loc, apoi politistului : „Scuzati-l va rog, asa se enerveaza el din orice… ” , dupa care politistul mi-a dat doar un avertisment .

4) Foloseste fraze din vocabularul lor.

„Sunt sigur ca faceti o treaba buna asigurandu-va de siguranta traficului

„Va apreciez sfaturile si voi face tot posibilul sa conduc in siguranta

Cand te aude ca folosesti astfel de cuvinte, se va simti ca acasa.

5) De indata ce incepe sa intrebe despre tine: „Cu ce te ocupi? Pe unde locuiesti? …etc..” inseamna ca incepe sa caute o scuza pentru a te scuti de amenda. Tine minte sa ii povestesti cat mai multe despre tine, e un semn bun. Totodata sa ai in vedere si faptul ca ei sunt cam plictisiti de fel, iar daca le spui 2-3 chestii interesante, sigur te vei imprietenii cu ei si vei scapa basma curata.

6) Daca mentionezi ca faci o slujba legata de buna-starea populatiei (ex; Medic, Pompier, Profesor, inginer ecolog… ) ai mari sanse sa scapi fara amenda .

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments