cum sa te concentrezi mai bine

Un singur scop

Iata ceva ce am experimentat in ultima vreme cu succes intr-un interval de timp relativ scurt:

Nefocusarea omoara orice activitate. Societatea din ziua de azi este foarte neurotica. Toti cauta informatie in stanga si in dreapta, cauta ceva cu care sa-si ocupe mintea, nestiind ce sa aleaga se iau dupa ce fac altii. Managementul surselor de informatie este o noua provocare in ziua de azi.

Cand ai un singur scop esti de 50 de ori mai eficient in a-l duce la capat decat atunci cand ai mai multe intr-un interval de timp.

Sa ai zero surse de informatie e mult mai bine decat a avea orice sursa aleatoare (ex: radio, tv, mail).

Hint: Gaseste-ti un ceas cu alarma si pune-l sa sune dupa 40-50 de minute, iar in acest interval de timp sa te ocupi relaxat de ce ai de facut, stiind ca atunci cand va suna ceasul esti liber sa te ocupi si de alte treburi.

Care este scopul/proiectul tau actual? … Daca inca nu stii nu mai pierde vremea citind acest articol, fa un brainstorming pentru idei !!

Chiar nu intelegi? Atata timp cat iti mentii acest obicei de a citi/asculta in continu, doar pentru simplu fapt ca se mai gaseste ceva, nu vei dobandi niciodata acea focusare necesara pentru a realiza lucruri marete. De acum inainte trebuie sa devii sceptic la orice sursa de informatie. Trebuie mereu sa te intrebi „Este aceasta informatie relevanta pentru gasirea/indeplinirea scopului meu?”

Hint: Daca nu tii cont de ce am scris mai sus vei ajunge fie un onaninst mental , fie un politician 😉

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments