The Real Man

Cele mai bune practici pentru succes

De fiecare data cand inveti ceva nou exista acea perioada de intiparire a informatiei in creier, cand inca te mai gandesti la ce ai invatat si la cum poti aplica. In NLP se vorbeste de mai multe stagii ale invatarii (incompetenta-inconstienta, incompetenta-constienta, competenta-constienta, competenta-inconstienta). Pe noi ne intereseaza ultimul stagiu, pentru ca iti elibereaza o gramada din resurse, nu mai trebuie sa gandesti deloc in timp ce faci ceva si in acelasi timp sa faci cu succes acel ceva.

Citeste, invata, aplica…. ca si cand succesul tau de asta depinde

Cand te apuci de orice disciplina, iti recomand sa decizi care iti sunt scopurile tale (in prezent) iar apoi sa alegi o abordare care iti este tie mai potrivita pentru atingerea rezultatelor tale. E important sa alegi traininguri in care studentii au succes in a aplica ce invata pentru ei , nu sa alegi ceva doar pentru simplu fapt ca trainerul este carismatic, sau pentru ca el iti insira o gramada de povesti de succes. Deasemenea , fereste-te de trainerii care pretind ca au gasit raspunsul la toate si cauta pe cei ce recunosc ca si ei invata mereu cate ceva.

Daca ai gasit un trainer ai carui studenti au rezultate palpabile, atunci cresc si sansele ca tu ai ai succes cu ceea ce te invata el.

Asculta ce spune trainerul, fii atent la ce face si intreaba-te : „Ce a facut el acum? De ce a facut asa? De ce a trebuit s-o faca chiar acum? Cum ar fi sa fac si eu asa ceva? Daca ar fi sa fac asa ceva, cum as face-o? Cum altfel as putea folosi asa ceva?”

E important sa te scufunzi cu totul in atitudinea de invatat si sa faci orice ca si cand ar fi absolut adevarat. Continua cu aceasta atitudine pana cand incepi sa ai rezultate. Daca nu obtii rezultate de care si altii sunt mandrii, atunci examineaza cat la suta din vechea ta persoana a influentat noua experienta.

Continua munca ! Razi atunci cand gresesti, spune-ti in sine „hmm, asa nu”, uita si treci mai departe. La fel si cu succesele, bucura-te de ele si treci mai departe.

Stai si studiaza acea disciplina pana cand ai atins o oarece maiestrie, pana cand poti aplica, poti explica si poti arata altora cum se face. Foloseste-ti skillurile si influenta zilnic, in fiecare interactiune.

Competenta inconstienta apare dupa o perioada de training suficienta si intr-o forma corecta, pana cand tot ce faci si influentezi devine reflex.

Lumea este plina de turisti care sar de la un training la altul fara a lasa sa treaca timp suficient pentru asimilare. Ar fi bine ca tu sa fii un calator, nu un turist. Cand ai asa multe resurse din care poti alege e greu sa stai si sa studiezi un curs de la cap la coada. E de ajuns sa dai un search pe Google sau pe torrente si iti apar o groaza de variante. O data ce ai perfectionat mai multe cunostine, ar trebui sa selectezi ce este adevarat referitor la persoana ta in toate aceste abordari, ce depinde de situatie si ce nu ti se potriveste deloc. Acesta este inceputul descoperirii propriei tale discipline.

In marketingul din ziua de azi, acesta ar fi punctul cand redenumesti tot ce ai invatat si anunti ca esti cel mai bun pe domeniul X. Dar mai sunt si altii care trec cu vederea tot ce am scris mai sus si pur si simplu se prezinta ca specialist in domeniul X.

Asadar, alege sa faci ceva diferit !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *