3 Frici inconstiente ce te tin in loc

Timp de câțiva ani am luat contact cu terapiile experimentale pentru a ma vindeca de fel și fel de tipare inconștiente. Lucrul în cadrul grupelor de terapie scoate la iveala aproape mereu cele 3 frici ale subconștientului colectiv. :

1. Frica de înnebunire, care este de fapt frica de a fi singur.

2. Frica de orgasm, sau rușinea.

3. Frica de moarte, care este în esență frica de necunoscut.

Deși sunt multi bărbați care citesc siteu, fricile astea fac partea în măsura egala și din experienta femeilor. Fiind conștient de ele, le vei observa mai ușor și la alții sau la partenera ta.

Frica de nebunie.

Frica asta provine din faptul ca inteligenta omului nu a fost lăsată sa se dezvolte în mod sănătos. Ai primit atâtea indicații din atâtea surse încât nu mai știi ce sa crezi. Osho făcea o analogie foarte buna într-unul din discursurile sale. In Japonia exista o arta bizara de a creste copacii. Sunt ținuti în niște recipiente mici astfel încât nu au loc sa se dezvolte la dimensiunea lor naturala. Pe măsură ce rădăcinile cresc în adâncime, îngrijitorii (artiștii de fapt) le taie sistematic. Astfel ca acești copaci ajung sa abie sute de ani, dar sa rămână tot mici și sa nu fi inflorit niciodată.

Cam asta se întâmplă și cu omul care a ajuns sa fie dependent de tot ce aude, tot ce vede la alții, pentru ca nu are cu adevărat rădăcini. Toate ideile lui sunt împrumutate, de la societate, din religie, din scoli…etc. Societatea provoacă dependenta. Când își da seama ca toate aceste idei nu îl susțin cu adevărat, atunci simte ca nu are rădăcini deloc. Si asta îl poate aduce în pragul nebuniei.

Un prim pas ar fi sa pășești în afara grupurilor care te-au programat pana acum. Dar și aici e o mare provocare. Pentru ca în prima faza vei fi considerat de-dreptul nebun și cel mai probabil vei rămâne singur. Dependenta de societate nu se reduce doar la idei, ci și la oamenii cu care te-ai înconjurat în tot acest timp. Ca sa prinzi cu adevărat rădăcini e nevoie sa te simți bine singur. Nici o materie din scoală nu te-a învățat și disciplinat cum sa fii singur.

Acum intervine meditația. De fapt, nici o terapie sau proces de dezvoltare personala nu este complet fără a fi cuplat cu meditația. In meditație vei avea ocazia sa prinzi din nou rădăcini. Terapia poate fi folositoare, la fel de folositor este și un grup de susținere ce te va ajuta sa treci prin perioada de reajustare. Exista și cai mai rapide, nu am încercat încă, dar probabil în viitor vom putea găsi DMT la farmacia de peste drum pentru a ne ajuta sa ne deschidă puțin mintea când avem dileme existențiale.

Orgasmul Sexual

Următoarea frica este cea de orgasm. Sexul este energia vieții. Orgasmul este un dar minunat din partea naturii. Doar ca omul a fost privat de acest dar prin vina asociata cu el. Biologia iți cere sa faci sex, pe când mintea iți pune frâna. Exista o mare scindare intre minte și corp. Corpul mereu te va ghida către sex, în timp ce mintea te face vinovat pentru acest lucru.

Astfel ca multi ajung sa facă dragoste, dar mereu pe fuga. Mereu cu gândul ca fac ceva greșit. Foarte putini bărbați am auzit pana acum sa  facă dragoste cu partenera lor mai mult de 15 minute. Când vine vorba de sex, nu exista termenul prea lent. Poți experimenta mult mai mult decât crezi, atâta timp cat nu te grăbești. Orgasmul nu este echivalent cu ejacularea. Este mult mai mult de atât.

Adevăratul orgasm nu presupune încordare ci din contra, o relaxare totala. Fizic nu este doar local, ci cuprinde tot corpul. Orgasmul iți relaxează mintea, inima și trupul. Este esențială experienta orgasmica în 2 pentru ca apoi sa poți intra mai adânc în meditație. Daca ajungi sa ai o comuniune cu partenera, meditând vei ajunge sa fii în comuniune cu toată existenta. Importanta este prima experienta de acest gen, unii cred ca o iau razna, dar de fapt este o explozie de fericire. De aceea frica de orgasm este ceva mai profunda decât cea de nebunie.

Moartea

Frica de moarte sau frica de necunoscut. Trecând peste primele 2 frici, a 3-a devine mult mai digerabila. O mare parte din frica de moarte este distrusa prin eliminarea fricii de singurătate. Apoi, experienta reala a orgasmului iți deschide o mica fereastra în ceea ce înseamnă comuniune adevărată. Comuniunea adevărată presupune dispariția ego-ului.

Pare cea mai mare frica a omului, dar nu este adevărat. Nu ai de unde sa știi pentru ca nu ai trăit-o. Doar pentru ca ai văzut alți oameni într-o stare de tristețe și depresie acuta înainte de moarte, automat presupui ca moartea este ceva urat. In Tibet moartea este o celebrare, este o sărbătoare pentru omul ce și-a încheiat existenta pe pământ și trece mai departe în pasul următor al evoluției sale. Am apucat sa simt și eu de câteva ori aceasta stare, dincolo de moarte. Prima data când eram într-o stare de meditație profunda, iar a 2-a oara când am sărit cu bungee. Tot ce pot sa zic este ca de partea cealaltă nu era decât bucurie totala, nimic din ceea ce ma așteptam negativ.

Este mult mai simplu sa treci peste frica de moarte odată ce ai trecut peste primele 2. După ce rezolvi primele 2 frici, începi sa simți ca viata nu se termina când mori. Apoi meditând intri în conexiune cu acel flux etern al vieții care te-a adus momentan în aceasta experienta umana. De îndată ce frica de moarte dispare, toate celelalte frici vor părea insignifiante în comparație. Se vor evapora de la sine.

Discuții și păreri pe pagina de Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *