10 principii ale sexualitatii tantrice

Tantra este una din cele mai vechi filozofii asiatice si set de tehnici legate de dansul dintre masculinitate si feminitate. Energia masculina este reprezentata de Shiva, cea feminita de zeita Shakti, iar universul este vazut ca un continu dans si schimb de energie intre Shiva si Shakti.

Acest set de practici ne ajuta foarte mult in interactiunile cu sexul opus, deoarece cand femeia si barbatul isi pot mentine cat mai mult energia lor naturala, intalnirea dintre ei naste scantei si totul se intampla de la sine, fara nici o constrangere.

Am mai experimentat si eu cu astfel de practici, fie in viata de zi cu zi , fie pe la diverse seminarii si vreau sa va ofer si voua setul de principii pe care se bazeaza tantra. La fel ca tot ce presupune interactiunea intre barbat si femeie, aceste principii nu sunt batute in cuie, dar e bine sa le aveti in vedere.

Cele 10 chei ale tantrei:

1. Fara un scop anume (Aimlessness) . Interactiunea are de suferit daca esti concentrat doar pe un anumit scop final. Acest lucru s-a intamplat multor barbati care se plangeau ca nu au ajuns sa se culce cu o fata dupa 3 intalniri. Credeau ca daca nu ajung in acest punct dupa un anumit numar exact de intalniri sau de timp petrecut cu ea, au gresit cu ceva si aruncau vina asupra lor. Odata ce te-ai intalnit cu fata, deja trebuie sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti la pasul urmator, lasa interactiunea sa curga si fara sa vrei vei vedea cum progresati impreuna.

2. Clipa de clipa (Moment to moment) . Dupa cum zicea si Q de multe ori. Timpul pentru o femeie este irelevant, mult mai mult conteaza cum se simtea ea atunci cand este in prezenta ta. Barbatii tind sa categoriseasca interactiunile in functie de timpul care s-a scurs de cand au initiat-o , femeile tind sa simta mai mult clipa si emotiile din prezent. Asa ca nu mai tineti cont asa mult de cate zile , saptamani , luni va stiti ci mai degraba implicati-va total in momentul prezent.

3. Acceptare (Acceptance) . Orice se intampla intre voi, orice observi la persoana cu care interactionezi, orice gand apare in mintea tau sau a ei, accepta-l ca facand parte din realitate. Asa cum accepti o zi innorata ca fiind parte din cursul normal al vremii , asa accepta orice gand iti apare. Toate aceste ganduri si judecati sunt fabricate de catre minte, care si ea la randul ei se afla intr-un flux continuu precum vremea schimbatoare. Niciodata n-o sa ai gandurile cele mai bune sau sirul mental perfect, asa ca singura cale este sa le accepti, doar asa vei putea scapa de inclestarea emotionala pe care o simti cand ceva nu este pe placul tau.

4. Fara atasament (Non-attachment). Atasarea fata de rezultat este la fel de daunatoare ca si urmarirea cu obsesie a unui scop. Cu cat esti mai obsedat de a obtine ceva anume, cu atat mai mult nu-l vei avea. Cand interactionezi fara sa fii atasat de vreun rezultat anume, veti simti amandoi o mare eliberare. E destul de subtila aceasta calitate, dar odata ce o dobandesti vei observa cum persoanele cu care interactionezi se relaxeaza aproape instant in prezenta ta si nu veti mai simti acea tensiune in aer.

5. Deschidere (Openess). Deschiderea fata de sentimente , emotii, vulnerabilitate este vazuta de multi barbati ca o trasatura slaba. Multi prefera sa isi reprime sentimentele si sa nu lase in exterior sa se vada nimic. Majoritatea bolilor psihologice si a nemultumirilor in relatii provin din reprimari. Daca o emotie apare, ea trebuie traita pana la capat, trebuie procesata total. Bucurie, ras, plans, dorinte, placeri, neplaceri…etc.. toate trebuiesc acceptate cu deschidere.

6. Prezenta (Presence). Starea de prezenta este importanta pe toata durata intalnirii tantrice dintre barbat si femeie. Prezent inseamna sa fii constient de toate senzatiile care apar, de corp si de tot ce simti cand sunteti impreuna. Cel mai bine a exemplificat Osho in acest filmuletz pe care l-am postat mai demult pe pagina noastra de facebook.

7. Curiozitate (Curiosity). Tot ce se intampla in interactiunea dintre voi doi trebuie tratat cu un aer de curiozitate. Esti curios unde va duce acest drum , in ce pot evolua aceste senzatii, care este maximul de placere pe care ati putea sa-l simtiti impreuna. Curiozitatea iti alimenteaza energia de a explora noi lucruri.

8. Constienta (Consciousness) Este definita si ca “fiind treaz” , sau a actiona “in cunostinta de cauza”. Orice lucru de care suntem constienti atunci cand il facem sau ni se intampla , ne imbogateste experienta trairii lui. Stim ce avem de castigat atunci cand ni se intampla. Iar in tantra, avem o gramada de senzatii care ne ajuta in multe alte aspecte ale vietii.

9. Divinitate (Godliness) Multi numesc aceasta experienta ca pe ceva divin. Ori de cate ori aveti ocazia sa experimentati aceste senzatii alaturi de cineva, fiti recunoscatori si multumiti ca s-a intamplat. Multumititi-va reciproc pentru ca v-ati dat ocazia sa traiti impreuna asa ceva (nu trebuie sa fie neaprat verbal, poate fi si non-verbal).

10. Relaxare (Relaxation) . A fi relaxat in acest proces tantric este echivalent cu lipsa tensiunii atat in corpul tau cat si intre voi doi. Cand toate tensiunile dispar cei doi se contopoesc , ceea ce se numeste oneness, nu mai simti deloc separarea intre tine si ea, tot ce simte ea simti si tu.

Asadar incercati sa vedeti cum anume va puteti imbogatii experienta integrand aceste principii tantrice in relatia cu partenerul vostru. Fie luati pe fiecare in parte si-l exersati, fie mai dati pe la vreun workshop cu specific.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *