Cea mai rapida metoda de a te dezvolta ca barbat

Exista o metoda eficienta de a te dezvolta ca barbat.

Cea mai rapida dintre toate.

Sa-ti spun o poveste pe care am auzit-o recent la unul dintre seminariile de dezvoltare personala la care am participat.

Prezentatoarea seminarului ne-a povestit ca sotul ei era pasionat de muzica.  Era un fel de compozitor de sunet pentru ca putea realiza pe calculator tot felul de coloane sonore, in tot felul de ritmuri de la cele mai linistite la cele mai dinamice.  Era muzica extraordinara si isi dorea ca intr-o zi sa ajunga un mare compozitor si sa castige si bani din asta.

Jobul lui zilnic era sa monteze scene de spectacol pentru diversi artisti insa seara cand se intorcea acasa, de cele mai multe ori nici nu mai manca si se aseza direct la calculator pentru a face ceea ce iubea.  Punea timp, pasiune si suflet in tot ceea ce facea si spunea ca intr-o buna zi o sa ajunga un compozitor de succes.

Muzica pe care el o crea era extraordinara si munca lui pentru a se perfectiona a continuat ani de zile. In toti acesti ani, nimeni in afara de sotia lui nu ii ascultase creatiile.  Aceasta il incuraja mereu sa le arate si altora insa el spunea ca nu este inca pregatit si ca trebuie sa se mai perfectioneze. Ca vrea sa dea lovitura atunci cand se va lansa.

Ceea ce  am aflat mai tarziu in aceasta poveste este ca „artistul in devenire” se cunoastea cu foarte multi artisti pentru care monta scene la evenimente.  Cu unul dintre acestia,  se cunostea de cand erau copii.  Ii povestise sotiei cum amandoi provenisera dintr-un mediu sarac si cum amandoi aveau visul de a schimba lumea prin muzica.

In timp ce unul ajunsese la un succes international,  celalalt inca se chinuia, si nici macar o persoana nu ii ascultase piesele in afara de sotia lui.

Care e morala acestei intamplari pentru tine ca barbat ?

De cele mai multe ori oamenii vad numai succesul unei persoane insa nu vad si povestea zbuciumata din spatele succesului.  Artistul renumit din intamplarea de mai sus, dupa fiecare piesa pe care a creat-o, a batut la mai multe usi primind foarte multe refuzuri.  Nu s-a descurajat si nu a dat inapoi.

De fiecare data cand avea o melodie noua, oprea oameni pe strada si ii intreba cum li se pare.  A luat feedback si a creat in continuare cu aceeasi pasiune nebuna.  A batut iar la si mai multe usi si de aceasta data, a fost refuzat.  A continuat sa compuna si sa ia feedback de la oamenii pe care ii intalnea.  Cu feedback-ul primit, a progresat si a creat in continuare pana cand a fost remarcat de catre o casa de productie.

Restul e istorie.

Care e diferenta dintre cei doi prieteni care au inceput la fel insa au ajuns in puncte total diferite ale vietii lor ?

De ce unul se bucura de succes si unul inca se chinuia sa iasa din anonimat ?

Amandoi impartaseau aceeasi pasiune nebuna pentru muzica.  Era darul lor prin care puteau schimba lumea asa cum isi propusesera pe vremea cand erau copii.

Cu totii avem un dar asemanator.

Numai ca doar unii dintre noi, il oferim celor din jurul nostru.  Cu totii suntem artisti, numai ca unii dintre noi pastram ceea ce avem valoros numai pentru noi, in schimb ce altii, impartasesc ceea ce au valoros cu ceilalti.

Ca barbat ai un dar extraordinar.  Este puterea si energia ta masculina.  Femeile isi doresc cu disperare sa intalneasca astfel de barbati insa majoritatea dintre noi ce facem ?

Ne ascundem in propria carapace si nu oferim nimic pana nu suntem siguri ca suntem suficienti de buni.  Esti deja foarte bun.  Trebuie doar sa iti dai voie sa oferi.  Si vei deveni un maestru, un artist desavarsit daca vei oferi, vei primi feedback si vei folosi ceea ce ai invatat pentru a fi mai prezent in energia ta masculina si in relatiile cu femeile.

Nu te „antrena” in singuratate pentru vremea cand va sosi „timpul potrivit”.  Acum este timpul potrivit.  Bate la o mie de usi daca e nevoie, doar asa poti creste cu adevarat.

Nu toata lumea e pregatita pentru darul tau, insa daca ai facut o singura persoana sa zambeasca sau sa mearga mai fericita la serviciu, e suficient. Daca vrei sa cresti, ofera, ofera si ofera mai intai. Nici nu stii cat de aproape esti de succesul tau personal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *