The Real Man

Ironman, cea mai dura competitie

Inoti, dai la pedale, alergi

Dupa ce am participat si eu la 2 triatloane anul asta, a inceput sa-mi cam placa competitia.

Imi place pentru ca este o competitie complexa, inot, bicla si alergare. Nu e de ajuns sa fii bun la una din probe sau doua, trebuie sa ai tehnica si sa stii cum sa-ti dozezi efortul pentru a scoate un timp bun per total. Dupa ce am terminat primele 2 probe si am ajuns la ultima, la alergat, imi tot veneau in minte vorbele lui Will Smith: „running and reading”. Intr-o astfel de competitie iti dezvolti mult disciplina si rezilienta, pentru ca sunt momente in care piticul ala mic de pe creier iti va spune ca mai bine lasi balta tot concursul si stai linistit cu o bere in mana.

Rezilienta inseamna sa mergi mai departe in ciuda vocii piticului din cap, iar dupa ce iti intri in ritm, chiar nu te mai deranjeaza deloc si poti face efort sustinut 2-3 ore.

Pentru mine a fost super senzatia si spiritul de competitie pe care l-am simtit imediat dupa ce s-a dat startul pana la sfarsit. Inainte de start, multi au emotii, se simte in aer o nervozitate, dar dupa ce auzi pistolul de start, nimic nu mai conteaza , intri „in the zone” si pana la final simti cum spiritul de competitie parca te impinge de la spate.

La finalul cursei toti sunt intr-o stare de extaz/ bucurie/ implinire , probabil si din cauza ca epuizarea fizica te duce cu atentia mai mult in corp si pe senzatii, decat in minte, unde dupa cum bine stim sunt multi dracusori care ne saboteaza . Asta e si scopul meditatiilor dinamice, de a trezi energia din tine si a te scapa de minte.

Tovarasul meu care a venit la bootcampul de la mare sa-i antreneze pe baieti dimineata, ne spunea ca efortul fizic si finalizarea unei competitii iti da o incredere de sine palpabila, pe care nimeni nu ti-o poate lua . Nu e ca banii sau alte posesii materiale care iti pot fi furate sau distruse.

Uitati-va aici daca aveti timp la inregistrarea de la finala IronMan din Hawaii si observati cu cata discplina se pregatesc praticipantii atat inainte cat si in timpul competitiei.

Foarte interesanta competitia din acest an:

  • Lupta finala la barbati, a fost un joc mental intre primii 2. McCormack la conducere fiind, a fost ajuns in ultimii 10 km ai cursei, dar nu l-a lasat pe detinatorul locului 2 sa-l depaseasca ci a marit ritmul cat sa fie cu jumatate de metru in fata lui pana ce acesta a cedat
  • Unul dintre participanti a scapat de 4 ori de cancer, a facut un transplant de inima
  • Cel mai batran participant avea 80 de ani si este la al 21-lea Ironman la care participa, iar anul asta a terminat cu 1 ora mai putin ca anul trecut. Daca si el poate, ce scuze am mai avea noi
  • Dupa ce te-ai pregatit fizic la maxim, performanta ta se bazeaza doar pe jocul interior si pe nutritie

Este o competitie acerba, dar si sanatoasa pentru un barbat.

Voi in ce fel de competitii va mai exersati masculinitatea?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *