Ce poti invata despre jocul interior de la Borat ... | TheRealMan.ro - Barbatul Adevarat - Dezvoltare Personala Pentru Barbati

Ce poti invata despre jocul interior de la Borat …

Ca tot suntem focusati mai mult pe inner-game in perioada asta, avem un nou aspect importat de stabilit pentru dezvoltarea ta sănătoasa ca si bărbat.

S-a împămîntenit în conștiința colectiva ca a avea inner-game înseamnă a avea coaie, a fi bărbat cu coaie. Daca depășești niște limite, o anumita bariera, înfrunți anumite credințe/ convingeri, atunci ești un bărbat super coios si încrezător. Este o samanata de adevar si in asta, dar ceva ce trebuie sa înțelegi este ca din exterior asa se vede, ca si cand ai făcut ceva ce in mod normal presupune curaj, pentru ca nu toți sunt in stare de asa ceva.

Un om care are jocul interior pus la punct nici măcar nu vede acel act curajos ca pe depășirea unui obstacol, doar ca pe ceva normal. Cand zici de altul ca face ceva curajos, tu crezi ca a daramat un zid, ca a trecut peste o limita. De multe ori un om care are jocul interior pus la punct nici macar nu percepe zidul, acea bariera este doar in mintea ta. Acesta este un lucru esențial de conștientizat, deoarece te va scuti de lupta cu ceva ce nu exista.

Sexy time 😉

Cel mai potrivit exemplu in acest caz este Borat, daca inca n-ati auzit de el, uitați-va la showurile lui, da-ti un search pe youtube. Sacha Baron Cohen, cel care-l interpretează pe Borat, a facut multe nebunii in film, s-a pus in multe situatii in care oamenii pur si simplu se chirceau urmărindu-l. Unul din marile lui talente este sa producă multa tensiune psihica in oameni pana la limita suportabilului, si nu doar cîțiva, a aparut chiar si in fata publicului numeros de pe stadioane, in situatii extrem de ridicole. El se simte cel mai confortabil fix atunci cand tensiunea psihica devine asa mare incat o poti taia cu cutitul.

De curand am dat de un interviu cu Sacha luat chiar de Neil Straus (cel care a scris The Game) in care scoate la iveala cateva din secretele lui.

Întrebîndu-l, cum a reușit sa se apara in toate aceste situatii, expus in fata tuturor oamenilor, el fiind cel asupra căruia se răsfrîngea toată ura, tot negativismul celor din jur, Sacha i-a dat un raspuns foarte simplu: “Cred ca din cauza ca părinții m-au iubit foarte mult cand eram mic… iar acest lucru iti da puterea necesara sa stai neclintit in fata unui public care te huiduie”

Iata si un film cu cateva scene din serialul Borat:

Ajungem la un alt aspect important, al nevoii false de validare. Aceasta nevoie nu este reala, aceasta convingere cum ca ai nevoie de validarea celorlalți nu are nici o legătură cu realitatea. De fapt cam toate convingerile tale nu au legătură cu realitatea, asa ai fost tu condiționat sa crezi ca e adevărat.

95% la suta din ceea ce ești tu azi ca si identitate isi are bazele in primii 6 ani de viata. Copii mici sunt super sensibili la tot ce se întîmplă in jurul lor, sunt ca niște bureți ce absorb absolut tot, chiar dacă la momentul respectiv nu sunt in stare sa-si dea seama

In cazul lui Sacha aceste credințe nici măcar nu percutează, pentru ca nu sunt ale lui. De mic a crescut fără ele, si-a clădit propriul sistem de credințe pe un fundal sănătos. L-a descoperit singur, asta e important, nu l-a preluat de la altcineva gata făcut.

Avand in vedere ca nu iti poti schimba istoria personala sau contextul care te definește pe tine in ziua de azi… Ce poți face tu acum?

De fiecare data cand simti ca ai vreun blocaj intern, fa o mica pauza, ia putina distanta, si incearca sa identifici acest sentiment in trecutul tau. Încearcă sa mergi cat mai departe in perioada copilariei si conștientizează prima data cand a aparut. Conștientizîndu-l vei observa cat de nefolositor ti-a fost pana acum. Prima data cand te-ai fript, simtit instant ca nu iti este bine, nu ai mai stat pe ganduri sa analizezi, asa ca nu ai mai facut-o si a 2a oara. La fel si conștientizarea condiționărilor, odata ce le-ai identificat sursa, poti alege sa nu mai consumi energie pe acele convingeri.

Atunci cand ai reusit sa scoti la lumina multe din aceste blocaje inconștiente, vei putea face o grămadă de noi lucruri de care in trecut te fereai, crezînd ca nu te-ai nascut bun pentru asa ceva.

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments