Ce inseamna sa atarni dupa cineva

Ce inseamna sa atarni?

Toti atarnam! Cand ne e lumea mai draga ne trezim ca lipseste un mic detaliu pe care nu-l putem controla… Dar noua nu ne place conceptul asta, asa ca incercam sa facem aproape orice pentru a obtine ce dorim. Nu ne place nici sa asteptam o suta de ani pentru un raspuns simplu, asa ca vrem sa stim pe loc: da sau nu? Efectul benefic al acestor ultimatuumuri tine doar de noi, de felul in care punem problema si de masura in care reusim sa influentam decizia persoanei de care atarnam. Daca ajungem sa cerem explicatii cand suntem frustrati de situatie nu prea avem nimic de castigat. Explicatii se cer atunci cand iti pasa de persoana care te incurca si vrei s-o ajuti, dar daca nu te intereseaza o sa te trezesti ca tragi si mai mult de volan in directia gresita. Ca regula generala: nu da ultimatuumuri cand n-ai incredere in tine!

Practic sa atarni inseamna sa ceri socoteala unei persoane pe care n-o intereseaza atat de mult (sau chiar deloc) ce vrei tu. Si de aici incep intregi teorii despre cum sa-i trezesti interesul pe de-o parte si cum sa scapi de sentimentul de nevoie de persoana respectiva.

In relatii, cel mai simplu e sa faci ceva ce iti place, doar pentru tine. Daca vei face acel lucru ca inlocuitor al dorintei tale initiale (tu atarnand in continuare cu gandul), nu te vei simti cu mult mai bine. Ba chiar uneori iti va face rau. Iar pe termen lung vei simti ca ai pierdut si timpul de pomana. Nu! Trebuie sa faci ceva autentic, ceva ce vrei tu cu adevarat! Aminteste-ti ce visuri, ce idealuri ai si apuca-te de ele! Cum sa-i trezesti interesul si sa scapi de sentimentul de nevoie? Reusind sa faci ceea ce iti propui, fara sa stai dupa altii.

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments