sa ai curaj inseamna sa ai coaie

Ce inseamna sa ai coaie

Stiu care iti este primul gand cand te uiti la pozele cu tipul asta: „Omul asta chiar are coaie sa stea intre asa fiare salbatice…”.

Da, probabil din exterior asa pare cand il vezi… dar in interior se petrece cu totul altceva.

In primul rand trebuie sa iti cureti toate credintele si convingerile negative despre situatia in care te aflii, iar in cazul lui, despre animalele salbatice. Iti dai seama ca in mintea lui nu apare nici macar o fractiune de secunda gandul ca se afla intr-un mediu periculos, inconjurat de fiare salbatice. Toate aceste animale sunt pentru el ca o familie, ca niste frati, le apreciaza si le respecta in totalitate.

Este constient de puterea si forta lor , dar in acelasi timp stie ca ele au nevoie de afectiune si le-o ofera.

In al doilea rand postura  lui nu denota nici o urma de slabiciune. De ce e important acest lucru? Pentru ca animalele sunt de 100 de ori mai sensibile la micile gesturi sau miscari decat oamenii, iar  pana sa ii castigi increderea, daca nu iti menti postura de putere, te va ataca pentru a-si apara teriotriul.

Chiar ieri ma uitam la un documentar pe Animal Planet, tot despre un tip care vroia sa se imprieteneasca cu leii. Documentarul se numeste (Into the Lion’s Den – In cuibusorul leilor). Pana sa ajunga sa se apropie de ei in mediul lor natural, in jungla, a trebuit sa se antreneze luni de zile in multe gradini zoologice. La fiecare intrevedere cu leii din gradina zoolgica , tot ce practica era postura corpului si modelarea vocii, pentru ca vocea juca un rol important in castigarea afectiunii leului. Daca nu ii vorbea cu caldura si afectiune, instant incepea sa maraie la el.

In timp ce ma uitam la antrenamentul lui am inceput sa zambesc , gandindu-ma ca aceste lucruri, aparent simple, pe care el trebuie sa le faca sunt de o importanta majora… viata lui depinde de ele, cea mai mica ezitare si leul poate sari la gatul lui, iar alti baieti isi bat capu la nesfarsit sa memoreze replici si povesti pentru a comunica cu niste fiinte mult mai blande… cu femeile ;).

Deci ca sa nu recapitulam vechea poveste ca vorbele sunt doar 7% si restul este comunicare non-verbala (limbajul trupului si toanlitate), mai adaugam si lipsa credintelor negative.

De ce lipsa lor?

Pentru ca multi incearca sa adauge credinte pozitive fara ca mai intai sa scape de cele negative, isi repeta intr-una , sunt viteaz, sunt sigur pe mine, sunt un don juan, sunt un magnet pentru femei…etc… dar afirmatiile astea nu au nici un efect daca in interior inca mai ai credintele negative despre tine. Ce este in interior amestecat cu ce incerci sa adaugi peste rezulta un amalgam de credinte care mai rau iti fac capul calendar decat sa iti faca viata usoara.

Pana sa treci la alte tehnici de outer-game, observa toate situatiile din viata ta unde nu iti poti mentine postura si tonalitatea (tracul verbal) bune si lucreaza cu acele credinte negative care iti apar pe moment. In acelasi timp lucreaza si la aspectele non-verbale , iar dupa ce le-ai pus la punct, poti incerca si alte metode de comunicare.

Va las cu in filmulet super misto cu nenea asta. Vedeti cata iubire neconditionata ii ofera leii !

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments