TheRealMan.ro – Barbatul Adevarat – Masculinitate si Relationare

Cat De Barbat Te Simti?

Salut, Novacul aici.

10:30 seara. Imi plateste ea pentru bautura.

Suntem bombardati cu mesaje subliminale despre ce inseamna a fi barbat – incepand de cand creierul ne era tabula rasa pana in ziua de astazi – prin publicitate, articole, blog-uri, media, etc.

Am fost facuti sa credem ca lumea este un loc dur, ca trebuie sa luptam, sa fim tari ca piatra si invicincibili, ca niste zei. Stiu foarte bine – asa am fost si eu pana acum un an. Si acum lucrez la a lasa mentalitatea asta in urma.

11:30. Stau cu capul in poala ei si ma mangaie. Suntem in parc si-mi povesteste despre tarile in care a calatorit.

In toata munca asta de dezvoltare si descoperire personala, am realizat un lucru profund (mai ales datorita meditatiei). Cu cat imi dau voie sa fiu mai vulnerabil, mai „feminin”, cu atat imi dezvolt si mai mult masculinitatea. Cand zic feminin, ma refer la compasiune, la a ma bucura ca un copil, la a ma exprima total asa cum sunt, a fi creativ si vulnerabil.

1:30. Ne sarutam si ne atingem de parca n-ar mai fi ziua de maine. Intercalat cu imbratisari totale, lasam vorbaraia la o parte.

Chiar astazi am avut de facut o alegere – intre integritatea mea (printre care compasiunea si iubirea este o valoare cruciala) si egoul meu. Glumeam ca sunt o curva a atentiei (pe Facebook) si sugeram ca si tipa cu care flirtam era o fana a acestui lucru. Apoi s-a suparat. Mi-a spus ca nu stiu cat pot sa daunez astfel reputatiei unei femei.

3:30. Dupa ce mi-a platit taxi-ul, imi trimite SMS: „am avut o seara incredibila. si ce imbratisari calde… Doamne, cat de multe poti transmite prin asta dincolo de orice vorbe. noapte buna „

Am avut o alegere de facut. Sa continui cu glumele mele, stiind ca ea exagereaza si sa-i spun c-o sa-i treaca. (ceea ce oricum am facut) Sau sa ma pun situatia ei, sa ma uit si la situatiile trecute si sa recunosc ca in contextul societatii actuale, e o chestie jignitoare ce am facut. Sa-mi cer scuze si s-o asigur ca imi exprim iubirea in felul meu (cu nabadai) si ca ii multumesc pentru lectie (ceea ce am ales sa fac).

„Si eu iti multumesc.”

Sa fii vulnerabil, sa-ti exprimi emotiile si sa alegi iubirea in orice moment – asta este epitomul masculinitatii in relatii.

 

>