Buna, ce mai faci? | TheRealMan.ro - Barbatul Adevarat - Dezvoltare Personala Pentru Barbati

Buna, ce mai faci?

Incepi des conversatiile in felul asta? Daca da, e grav. Poate sa insemne ca n-ai initiativa, poate sa insemne ca n-ai incredere in tine, sau poate sa insemne ca te vezi sub nivelul persoanei careia te adresezi.

Cei ce isi exprima mai intai intentia si abia apoi interesul fata de interlocutor au sanse mai mari sa primeasca un raspuns pozitiv decat cei care intreaba mai intai de sanatate si dup-aia spun ce au de spus.

De ce se intampla chestia asta? Marketing! Oamenii sunt mult mai probabili sa cumpere un produs atunci cand sunt abordati de o persoana cunoscuta. Asta a condus la o tehnica abuziva de manipulare utilizata in vanzari. Vanzatorii au inceput sa se imprieteneasca cu toata lumea, pentru a-si vinde produsele. Probleme sunt doua: una ar fi ca nu toate produsele bagate astfel pe gat consumatorilor erau de calitatea promisa, iar a doua ca oamenii au inceput sa se prinda si astfel sa devina imuni la acest gen de dulcegarii.

In prezent, daca vine la tine un strain cu un larg ranjet pe fata si sacose in maini si incepe sa te intrebe de sanatate, te cam prinzi ca urmeaza sa incerce sa-ti vanda ceva ce nu te intereseaza. Alt motiv pentru care oamenii nu mai sunt receptivi la asa ceva este efectul de generatie fast-food. Oamenii incearca sa grabeasca fiecare proces din viata lor, ori… Sa cunosti pe cineva cere timp.

Asadar, cand vorbesti cu cineva (cunoscut sau nu), e mult mai eficient sa-ti exprimi dorinta decat sa soliciti ceva. Daca nu-ti vine absolut nimic de spus, incearca un compliment: ma bucur sa te vad, arati bine, unde te-ai bronzat asa frumos? etc. In concluzie, chiar daca nu ai ceva interesant de spus, cauta sa nu incepi o conversatie cu o intrebare de stare.

PS. Pentru barbati si pentru femei, workshop la Bran in luna august http://www.therealman.ro/noul-barbat-noua-femeie/

Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments