TheRealMan.ro – Barbatul Adevarat – Masculinitate si Relationare

Barbatul Modern, Mereu in Cautarea Libertatii

Nu stiu daca ai observat sau simtit pe pielea ta, dar LIBERTATEA este una din cele mai importante valori ale barbatului. In special partea masculina se orienteaza mereu in directia eliberarii de constrangeri. Sunt mai multe tipuri de eliberari, sau libertati ce ii motiveaza pe barbati. Hai sa vedem care ar fi ele :

Libertatea fizica/politica. Evident ca nimanui nu prea ii place sa fie constrans intr-o locatie prea mult timp. Tot aici intra si eliberarea fata de un regim politic ce impune anumite legi ce-l limiteaza pe barbat in exprimare.

Libertatea financiara. La un moment dat, multi isi doresc sa nu mai depinda de un salariu fix si se apuca de afaceri. Aceasta libertate are legatura si cu eliberarea timpului, pentru ca ideal o afacere o deschizi pentru a te bucura mai mult de timpul tau, nu pentru a munci si mai mult… ideal, repet ­čśë

–┬áLibertatea sexuala. Se aplica atat in cazul barbatilor cat si in cazul femeilor deoarece am fost conditionati de cand ne stim sa reprimam dorinta sexuala. Odata ce se elibereaza, barbatul devine atat de relaxat cu exprimarea dorintei sexuale fata de o femeie de care se simte atras, incat i se va parea cel mai natural lucru de pe Pamant.

Libertatea spirituala. Aici intra eliberarea de toate constrangerile interioare ce-i limiteaza energia barbatului si nu-i permit sa simta ca face parte din ceva mai maret decat propria lui persoana. Pot fi constrangeri ale egoului, sentimente de separare, sentimente de competivitate nesanatoasa fata de alti oameni, invidie, gelozie, posesivitate si toata gama de emotii ce-l tin pe barbat blocat in cusca emotionala.

Acum daca un barbat nu a ajuns inca sa se simta total liber, mereu va cauta sa se elibereze de anumite pseudo-constrangeri.. zic pseudo pentru ca nu sunt constrangeri reale, dintre cele enumerate mai sus, ci mai degraba sunt auto-impuse. Nu degeaba sunt atatia oameni atrasi de sporturi extreme. Pericolul pe care un barbat il simte atunci cand escaladeaza Everestul este atat de intens incat egoul si mintea lui se suspenda. Pentru perioada cat ii ia sa ajunga in varf si culminand cu cele 15 minute cat ii este permis sa stea acolo, se merita tot acest efort. In tot acest timp el scapa de constrangerile interioare pe care le simte in viata obisnuita de zi cu zi.

Tot aici vreau sa amintesc si povestea lui Vibhavan, cel care va veni in Romania la inceputul lui martie pentru a tine workshopul de masculinitate. American fiind, pana la 39 de ani, eliberarea pentru el a constituit-o atingerea visului american:

Twenty seven years ago I was living in Portland, USA, and feeling, at the age of thirty-nine, that I had accomplished the American dream: family, good business, beautiful home ÔÇô until one night, I screamed to the full moon, „I’m dead! I can’t feel! I have everything and I’m empty inside.”
One week later I picked up and read my first Osho book and decided the next day to fly to India to visit the Meditation Resort. Reaching there I asked at the Welcome Center, „What goes on around here?” „Meditation” was the reply. I will never forget my next words in a loud voice, „What’s that?” – Vibhavan

Si din acest moment a ├«nceput si ultima lui eliberare, cea spirituala. Problema multor oameni care se apuca de c─âut─âri spirituale este ca tind sa dea ├«n extreme. Daca in trecut erau motiva╚Ťi de scopuri materiale, acum c├ónd au descoperit ca exista ╚Öi o alta dimensiune a eliber─ârii, pot ajunge sa renun╚Ťe la toate activit─â╚Ťile desf─â╚Öurate in trecut si sa se focuseze doar pe aceasta noua c─âutare. Dar nu rezolvi nimic pendul├ónd mereu dintr-o extrema ├«n alta. Ideea propusa de Osho pentru noul b─ârbat este de a reuni at├ót planul material (Zorba) cat ╚Öi cel spiritual (Buddha) ╚Öi astfel rezulta un om care continua sa se bucure de tot ce ii ofer─â viata, dar men╚Ťine si acea profunzime interioara specifica unui Buddha.

In continuare ne poveste╚Öte Vibhavan ca pentru el medita╚Ťia a fost cheia ├«mpreun─ârii intre cele doua aspecte ale b─ârbatului modern:

┬áFor me the OSHO International Meditation Resort is a laboratory, a place where I come each year to experience meditation, and over the years take and give courses through the OSHO Multiversity: „Fast-Track to Yourself” , „Inner Skills for Work and Life” and „Men’s Liberation”.

Each time I leave the Meditation Resort I go back into my life, my family, my work a little more playful, less serious, more relaxed and centered with a huge „wow!” ÔÇô that such a place exists in the world. And grateful that now I am far more alive than I was in my twenties or forties. –Vibhavan

Vibhavan, un adevarat ZorbaBuddha

Acum la 60 de ani, Vibhavan tr─âie╚Öte ca un adev─ârat ZorbaBuddha, spre deosebire de majoritatea b─ârba╚Ťilor care dup─â ce ajung la o anumita v├órst─â se complac cu f─âga╚Öul b─ât─âtorit al unei vie╚Ťi monotone.

Teoria e buna pana ├«ntr-un anumit punct, mai departe e nevoie sa sim╚Ťi pe pielea ta ce ├«nseamn─â acest lucru.

 

>