A fost NUMAI pentru BARBATI

barbatul spiritual

Dupa cum va spuneam , de data asta nu am mai pierdut seminarul pentru barbati cu Bodhi Ray, asa ca am participat saptamana trecuta , joi , vineri si sambata la seminar. Stiam eu ca toti cei care merg si fac practica in India mai multi ani de zile, se intorc inapoi in civilizatia noastra cu niste metode mai „neortodoxe” de training, oarecum eram deschis la ce se va intampla.Unul dintre participanti nu prea era de acord cu toata aceste practici si a renuntat inca din prima zi sa mai vina la restul workshpului.

Ce e misto in aceste practici orientale pentru dezvoltarea masculinitatii  este ca multe dintre ele nu implica discutii interminabile , polemizari si incadrari in diferite scheme de lucru incat sa pleci de la seminar cu capu calendar si mai confuz decat erai cand ai ajuns, dimportriva, sunt mai mult centrate pe activitati fizice si pe implicarea corpului in fiecare exercitiu pe care-l faci. Acesta a fost singurul workshop de pana acum de la care m-am intors cu febra musculara .

Respiratia

Aproape in toate practicile pe care le-am facut la seminar ni se spunea sa respiram cat mai adanc. Bodhi Ray ne-a pus in multe din exercitii in niste situatii destul de incomode si tendinta fiecaruia este sa isi contracte respiratia, iar asta este primul semn ca mintea ta inca detine controlul . Respiratia esta ca un mediator intre minte si emotiile pe care le simti in corp, cu cat ajungi sa simti mai mult senzatiile pe care le ai in corp cu atat e mai bine pentru tine, ca nu mai esti asa mult „in your head”.

Esenta barbatului

In ziua de azi , barbatii nu mai au ocazia sa isi dezvolte in mod sanatos energia masculina. Un aspect important il are tatal fiecaruia dintre noi, pentru ca de la el mostenim o gramada de calitati. Avem o gramada de concepte despre ce inseamna sa fii un barbat adevarat dar nici unul nu te indeamna sa te exprimi autentic, mai mult sa afisezi o imagine de macho-jerk si sa nu iei in considerare si latura delicata a masculinitatii. La seminar am avut ocazia sa experimentam atat extrema puternica a masculinitatii , cea care nu implica agresivitate , cat si extrema delicata si vulnerabila. Atunci cand un barbat isi poate afisa cu incredere cele doua extreme ale acestei energii, se poate spune despre el ca este autentic.

O componenta a masculinitatii este starea de prezenta. Energia feminina , prin insasi natura ei , disturba aceasta stare intr-un barbat. Dupa 3 zile petrecute doar intre barbati, aveam cu totii o prezenta destul de crescuta, dar a fost nevoie doar de 4 fete sa intre in sala in timp ce noi faceam un exercitiu de prezenta si deja fiecare din noi incepeam sa pierdem cate putin din aceasta stare. Una din fete s-a apropiat de mine si mi-a soptit la ureche „N-ai vrea sa fii cu mine ?” si instant am simtit un fior din cap pana in picioare. Dar asta este si partea buna a petrecerii unei perioade de timp intre barbati, te polarizezi cu energie masculina si prezenta iti creste, iar dupa , cand apar si femei in peisaj ies scantei.

Meditatia

Dupa cum zice Osho, „Meditatia este singura cale spre fericire”. Am avut ocazia sa experimentam cateva tipuri de meditatii , dar diferite fata de ce incercasem eu pana atunci. Meditatia dinamica este un proces profund de introspectie, dupa 50 de minute cat dureaza , deschizi ochii si parca nu iti vine sa crezi ce ti se intampla, liniste totala in minte, claritate si o stare de calm cum rare ori ai ocazia sa simti.

„The watcher” (starea de martor) este o partea foarte sensibila din noi, trebuie sa avem grija sa o simtim de cat mai multe ori atunci cand meditam. Meditatia adevarata nu presupune efort, ci doar sa permiti mintii tale sa isi faca singura de treaba, tu sa nu intrevii deloc , doar sa fii martorul gandurilor tale. Pe masura ce reusesti sa mentii starea de martor din ce in ce mai mult , vei observa ca mintea se va linisti la un moment dat.

Intruniri ale barbatilor

Bodhi Ray a spus o vorba foarte inteleapta „Daca petreci mult timp in jurul femeilor ajungi fie un fatalau , fie un Don Juan”. Dar cum la noi , mai rar intalnesti Don Juani care au invatat arta de a seduce o femeie de la femei, cel mai probabil ajungi un fatalau.  Asta este si motivul pentru care ne-a recomandat sa continuam sa avem intruniri regulate intre barbati , sa ne ajute sa ne centram, sa ne reconectam cu energia noastra masculina si totodata sa ne hranim cu energia grupului. Ceva de genul asta se intampla si la bootcampul nostru de atractie, barbatii se sustin unii pe altii, iar evolutia fiecaruia este cu mult inlesnita prin intermediul acestor intalniri regulate pe care le avem.

Una peste alta , a fost o experienta unica, din care am avut multe de invatat . Cand va reveni Bodhi Ray la noi in tara in mod sigur ma voi duce sa-l vad din nou.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *