Carti despre seductie - dezvoltare personala pentru barbati

8 Carti Recomandate Pentru Dezvoltarea Ta Personala

De cînd am început sa devin interesat de propria mea evoluție, am început sa citesc o grămadă de cărți. Daca in trecut ma chinuiam chiar si o luna sa termin o carte, acum maxim o săptămînă îmi e de ajuns. De ce? Pentru ca ma interesează cu adevărat. Dorința de a descoperi vine acum din interior, nu mai este ceva impus de școală sau facultate.

Așadar, iți recomand 9 din cărțile de dezvoltare personala care mie mi-au plăcut foarte mult în acești ani de cînd tot citesc ca un maniac.

Daca mențineți ritmul de o carte pe săptămînă, o sa observi schimbari majore in dezvoltarea ta personala… Sa începem deci …

Cartea despre Bărbați /(si Cartea despre Femei) – Osho

De fapt sunt 2 carti, dar le trec ca fiind tot una, deoarece amîndouă sunt importante pentru bărbați. Fiecare avem in noi atat o parte masculina cat si una feminina. In aceste carti vei gasi mai multe parti din discursurile lui Osho, referitoare la diferite aspecte si roluri ce sunt impuse bărbatului sau femeii.

Vei recunoaște imediat stilul direct si sincer de exprimare al lui Osho. Este un mod de a expune ideile ce te face sa nu lași cartea din mana pana ce nu o termini. Oricum ar fi, e un început bun pentru a intra si in tehnicile de meditație. De obicei se întîmplă ca prima data cand cineva aude de Osho sa-l respingă total, crezînd ca vrea sa le faca un brainwashing. Dar dupa 2-3 carti citite, incepe sa li se aprinda un beculet in mintea lor, cum ca „ba, asta nu-i rau”, apoi „ba, da le zice bine”. apoi, „Ce se intampla cu mine? incep sa ma schimb…”

 

Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

carti de seductieSa fii prezent, aici si acum, este una din cele mai mari provocări in ziua de azi. Cu atîtea surse de distragere a atenției, atîtea gînduri generate de mintea omului plus condiționări ale trecutului, a devenit greu sa stai in liniște chiar si doar pentru 5 minute.

Datorita vieții agitate, omul din ziua de azi are foarte puține momente cînd este cu adevărat prezent. In majoritatea timpului este fie implicat in vreo problema de rezolvat, fie in trecut, fie in viitor… dar niciodată in prezent. Dar dacă vrei cu adevărat sa te bucuri de viata, bucuria va fi numai in prezent.

A fi prezent este in strînsă legătură cu a fi in stare meditativa. Dezvoltare personala fără meditație nu exista. Aceasta carte este o buna introducere in ceea ce înseamnă starea de prezenta si cum te poate ajuta sa dai tot bagajul mental la o parte din calea ta.

 

Radical Honesty – Brad Blanton

carti despre seductieCartea asta e de baza daca vrei sa ai relatii autentice cu femeile. Sinceritatea radicala presupune in primul rand sa fii sincer fata de tine însuți.

Brad Blanton este puțin cam extremist din fire, folosește un limbaj foarte „pe fata”, dar eficient în a-l determina pe om sa lase mascarada sociala de o parte si sa fie el însuși. El este psihoterapeut de profesie si după multi ani de experienta în lucrul cu clienții, a ajuns la concluzia ca a fi si a spune ce e adevărat te scapă de multe probleme.

E și destul de haios pe alocuri. Va recomand sa citiți in special capitolul pentru relații si cum sa ai o relație fericita urmărind 5 pași simpli :D.

 

Bărbatul Multiorgasmic – Mantak Chia

Fara a merge cu gîndul la fanteziile sexuale ale bărbaților care vor sa practice aceste tehnici doar pentru a impresiona vreo femeie sau pe prieteni la o bere… aceste tehnici sunt mult mai mult de atît. In general Taoismul si practicile sexuale pe care taoiștii le fac au ca scop lucrul cu energia.

Energia sexuala are un impact imens în viata noastră. Fie ca ești singur, ca ai 10 femei, sau doar una, energia sexuala tot exista si te împinge de la spate. Dar de multe ori, aceasta energie poate deveni distructiva, cum bine zicea si Viggo(trainer pentru barbati) cînd a venit pe la noi.

Prin aceste practici in lucrul cu propria energie, vei ajunge sa te poti bucura la maxim de aceasta energie si sa nu te mai simți controlat de ea.

 

Calea Bărbatului Superior – David Deida

Aceasta carte m-a ajutat pe mine personal sa fac un mare pas în ceea ce privește relațiile cu sexul opus. Pana sa dau de ea, eram prins și eu in multe reguli si condiționări acumulate în trecut. Relațiile păreau a fi ceva rigid și bătute în cuie : asa da, asa nu. 

Deida îți prezintă un context cu totul diferit al relațiilor. Energiile masculine și feminine se întîlnesc la mijloc într-un dans extrem de fluid si creativ. De îndată ce începi sa vezi și sa trăiești toate relațiile prin aceste energii, vei descoperi o noua libertate, libertatea de a-ti onora propria esență in comuniune cu o alta persoana.

Pe lîngă cartea scrisa va recomand sa ascultați si varianta audiobook, deoarece este înregistrată de însuși David Deida si veți prinde cate puțin si din pasiunea cu care vorbește despre tot ce e scris in carte.

 

The inner game of tennis – Timothy Gallwey

Deși are legătură cu tenisul, pentru ca Timothy a fost un antrenor de tenis, aceasta carte reprezinta de fapt studiul jocului interior.

Dupa cum am spus si noi si am promovat de-a lungul timpului: Succesul tău în orice activitate depinde in proporție de peste 80% de jocul tău interior. Este mult mai important ce se întîmplă în interiorul tău, ce blocaje ai sau nu ai, cum gîndești si cum interpretezi ceva decît tehnica in sine.

Orice antrenor de sport profesionist a citit cartea asta. Multe tehnici au legătura cu meditația, hipnoza, starea de flux, renunțarea la dialogul intern, la minte…etc.

 

Flow: The Psychology of Optimal Experience – Mihaly Csikszentmihalyi

Tot referitor la jocul interior si la ce am discutat mai sus, starea de flux este experienta optima pe care cineva o are atunci cînd face ceva. Starea de flux este o stare pe care multi artiști o simt si o cauta, fără ea, nu ar mai exista nici o muzica, nici o arta, nici o creație.

Anumite concepte se regăsesc și în cartea despre tenis, dar Mihaly pune foarte bine in cuvinte ce înseamnă aceasta stare de flux. Asa ca data viitoare cînd ti se va întîmpla sa fii în flux,  vei recunoaște starea si o vei retine mai bine

 

 

The China Study – Colin Campbell

Bineinteles ca dezvoltarea personala nu este completa fara capitolul hrana si nutriție. Orice metoda, tehnica sau practica ce le-ai citit în restul cărților nu poate fi aplicata cu succes dacă sănătatea ta este precara.

China Study (Studiul China) este cel mai cuprinzător studiu făcut vreodată despre nutriție ce are implicații în slăbit, dieta si sănătatea pe termen lung. E bine sa știi ca exista o legătură strînsă intre ce mănînci, ce simți, ce gîndești si drumul către scopul tău spiritual.

 

Cam astea-s cărțile pe care ti le recomand pe moment.

Mult spor la citit si dezvoltare.

Silviu Iulian
 

Este autor si coach de masculinitate si relationare. In ultimii 8 ani a inspirat sute de barbati sa-si ia puterea inapoi si sa obtina succesul in relatia cu femeile, promovand un mod autentic de dezvoltare personala. Cand nu scrie pe blog, invata despre masculinitate si relationare din propria relatie cu iubita lui Gianina, alaturi de care exploreaza de mai bine de 5 ani.