Confesiunile femeilor din care ai ce invata

12 Confesiuni Feminine Directe din Care Poti Invata

Inspirația ma lovește în cele mai ciudate momente. Când îmi fac antrenamentul de sprinturi, când fac podul, când fac dus rece sau uneori doar când ma plimb pe strada uitându-mă după femei goale…

Da, femei goale. Tu nu-ți imaginezi cum arata dezbrăcate? Ciudatule !

Așadar, acum câteva dimineți mi-a venit ideea geniala de a tatona teritoriul partenerelor noastre de călătorie, femeile. Cum părerile mele sunt oarecum ciudate, atât de-o baricada (bărbații) cat și alta (femeile) am zis – hai sa încercăm o chestie inedita. Hai sa vedem ce ne-ar spune femeile dacă CHIAR am asculta și CHIAR ne-ar interesa (ceea ce e valabil, având în vedere ca aici e atenția ta) și fiind vorba despre ceva ce CHIAR ne-ar îmbunătăți drastic relațiile.

Nu cred în a le cere femeilor sfaturi despre masculinitate cum nici eu nu le spun ce tampoane sa folosească. Nu cred ca te pot învața asa ceva. In schimb, am învățat foarte multe făcând chestia cea mai înfricoșătoare pentru bărbați: ASCULTÂND și ÎNȚELEGÂND. Chestiile astea m-au ajutat enorm de mult sa înțeleg multe situații dincolo de orice tehnica Freud-iana dar m-au și băgat în destule belele în care gândeam prea mult.

Personal am ales femei care sunt deasupra mediei, ca și inteligenta, tact și feminitate. Femei care au ceva de spus și care în general pun bărbații la respect. Altfel nu ma interesează – mai bine o întreb pe Sexy Brăileanca ce părere are și tot aia mi-e.

Mi se pare inutil sa comentez deja părerile. O sa le las doar sa curgă și vedem la sfârșit cine, ce-a înțeles. Fara note, fără corigente. Examenul real e în fata oricărei femei respectabile. Unele păreri sunt dure, altele mai moi. Toate reale și imediat aplicabile. Sa începem:

 

Ivona (24 ani):

„Cred ca secretul meu ar fi ca deși arat ca nu ma poate răni cineva într-o cearta, defapt îs sensibila. Si cred ca asa îs toate femeile
ca vor sa arate ca îs ca și bărbații da nu îs. Pe noi ne afectează o vorba urata sau dacă bărbatul nu tine cont de dorințele noastre.

Mi se pare ca majoritatea nu mai vad diferențele intre femei și bărbați de când cu emanciparea femeilor. Bărbații nu mai îs gentlemani și femeile nu mai îs feminine și sensibile. Si nici eu nu arat ca îs vulnerabila. Niciodată. De ce? Dracu știe. Sa fiu tare și mare, dacă tot îs slaba și mica :))”

 

Florina, (22 ani): florina

„O chestie de care eu m-am saturat și nu o suport la bărbați ii când se plâng, deci e foarte important sa nu fie genul de om care se victimizează și se plânge de tot din jurul lui. Sa nu mai fie fetite, ii simplu ! La început trebuie sa arați latura aia de bărbat puternic
nu latura de sensibil. Aia trebuie descoperita în timp de tipa și asa o apreciază super mult. Dar atunci când vin direct la tine chestii lacrimogene nu-i ok. Ii pun direct în categoria de fetita și asta o fost tot. Ideea sa am lângă mine un tip care suferă și pentru o floare rupta nu ma încântă absolut deloc :))
Ii faza aia ca trebuie sa vad ca ar fi în stare și sa facă chestii mai dure„

Ioana O, (24 ani):

„Ce nu spunem bărbaților? Pot sa împart ‚secretele’/tabuurile în 2 categorii:ioana
1. Lucruri ce țin de emoțiile/sexualitatea/frustrările noastre
2. Lucruri care le-ar ataca sentimentul de masculi alfa ai vieții noastre din frica de a nu-i jigni
Nr 1. tine mai mult de deficienta în comunicare în orice relație interumana a zilelor noastre și aici ma refer la egoul exacerbat și la faptul ca încercam sa îngropam toată vulnerabilitatea și sa nu ne expunem fără ‚factor de protecție în fata partenerului: de exemplu nu vorbim despre ce ne emoționează, de ce ne este frica sau cu ce poveri trăim, dar așteptam ca bărbatul sa își dea seama de toate aceste aspecte si sa le înțeleagă. Nu pot fi mai exacta pentru ca aici fiecare se manifesta în stilul sau propriu. Când vine vorba de viata afectiva prea puțin poți generaliza. Concluzia punctului 1. este ca noi așteptam în mod eronat ca bărbații sa ne citească gândurile și stările fără ca noi sa vorbim despre ele. Aceeași atitudine se extinde și în sfera sexuala unde nu ne exprimam dorințele din anumite constrângeri cu care cel mai probabil creste o femeie din familia în care se naște, dar așteptăm de la partener înțelegere și satisfacere deplina.

Nr2. Aici pot sa fiu mai pragmatica și probabil sa iți răspund la întrebarea ta. Ce nu spunem? Uite, franc: nu spunem chestii legate de (im)potenta unui bărbat pentru ca nu vrem sa il castram mental, dar foarte putini bărbați tineri sunt cu adevărat potenți de fapt. Nu comentam chestii legate de dimensiuni(deși, fuck it, contează), nu comentam chestii legate de erecție, de durata sau calitatea actului. Probabil nu comentam/sau prea puțin de ce și cat de important este pentru o femeie ca bărbatul sa se centreze pe ideea de a o satisface pe ea în primul rand. Atitudinea de care ar da dovada transcende sexul și ne arata de fapt ca avem de a face cu un bărbat responsabil, grijuliu, iubitor și destul de puternic. Ei bine, ne-ar plăcea ca bărbații sa știe ca nu ne place sexul dimineața, nici în somn, nici la risc, nici fără preludiu, nici de 10minute, nici într-o singura poziție, dar preferam sa nu discutam acest aspect. Am început cu sexul pentru ca este singura posibilitatea inpardonabila de a jigni suprem un bărbat.

Prin anumite mecanisme ancestrale alegem bărbații care ne oferă sentimentul de siguranța, putere și protecție, cel mai probabil din spiritul de conservare și perpetuare a speciei. Daca un bărbat ne face sa ne simțim asa, îl consideram bărbat, dacă nu, nu ii spunem. Sentimentele astea reies din fiecare bucățică din care ne compunem zi de zi viata de cuplu. Nu ne dorim și ne sperie regresiunea în infantilism al unui bărbat foarte legat de mama, de orice caracter matern de care nu se poate desprinde, dar nu vorbim despre asta. Ne sperie și lipsa de responsabilitate și frica de care da dovada un bărbat la un început (sau pe parcursul) unei cariere și/sau unei relații. Nu dezbatem aceste subiecte pentru ca nu vrem sa ii punem la punct și nu vrem sa ii creștem și educam noi. Ii vrem gata crescuți bine și nu exista loc de contraziceri pe aceasta tema.

Nu vorbim despre bani, sau eterna dilema intre limitele generozității-zgârceniei unui bărbat. Nu ii spunem ca e execrabil sa se plângă constant de bani în fata noastră, ca un cadou prea scump ridica suspiciuni sau ca e trist sa uite sa puncteze și din punct de vedere material sărbătorile. Materialismul unei femei este la cote variabile însa trebuie sa recunoaștem ca un fundament financiar contribuie la sentimentul de siguranță dintr-o relație care se poate îndreptă spre o ipotetica căsătorie.

Concluzia punctului 2 este ca nu le spunem bărbaților atunci când nu ii consideram bărbați pentru ca sunt prea fricoși, prea dependenți, prea egoiști, prea iresponsabili, prea puțin atrăgători sexual. Rămâne un mare tabu atacul la masculinitate cu care se confrunta probabil orice femeie pe parcursul vieții ei de cuplu și care este adânc îngropat în bagajul ei emoțional.”

 

Raluca M, (24 ani):
raluca24
„Provocatoare inspirație ai  M-am tot gândit o ora ce să-ți răspund, pentru ca rușine nu mi-a fost niciodată sa spun ce ma roade. Insa din experienta mea, chestia care cred ca dacă ar sti-o un bărbat ar schimba cu muuuult în bine relaționarea, e cum sa fie empatic și ca asta nu înseamnă ca e de acord cu femeia de lângă el, ci doar ii înțelege punctul de vedere. Am întâlnit doar un bărbat pana acum cu capacitatea de a se pune in pielea mea instant și a înțelege toate aberațiile mele, chiar dacă nu era de acord cu tot.

Din punctul ala, comunicarea e alta și apar schimbări superbe în relație. Mi se pare cea mai importanta asta, pentru ca dacă o femeie simte ca e judecata, criticata și „corectata” tinde sa ascundă lucruri, emoții, gânduri și în timp se creează frustrări care izbucnesc când ți-e lumea mai draga. In schimb dacă știe ca ea poate vorbi ORICE cu omul de lângă ea, iar el va asculta și pricepe punctul ei de vedere, fie el și diferit, atunci comunicarea va curge firesc și nu va exista rușine sau ascunzișuri/măști. Din punctul meu de vedere, empatia asta poate rezolva orice problema apărută pe parcurs pentru ca și comunicarea e constructiva, diferita, orientata spre soluții.”

 

Cleopatra, (20 ani):

„Sa știi ca mi-ai dat de gândit mult cu subiectul articolului tău și având în vedere ca sunt într-un colaps emoțional momentan, cred ca ar fi binevenita o astfel de postare:))
Din punctul meu de vedere ar fi multe idei de zis dar cele mai principale cred ca s-ar rezuma astfel:

  • -ma enervează cumplit când într-o relație bărbatul pe care îl aleg ma pune pe locul doi.La mine e totul sau nimic
  • -ma enervează când exista o comunicare foarte slaba din partea lui și mi-ar plăcea sa îmi spună cu sinceritate ce are pe suflet sau ce simte, ce îl doare sau ce îl supară pentru ca nicidecum nu o sa para slab în ochii mei ci doar sincer și îl voi aprecia mai mult decât dacă încearcă sa para „mai bărbat”
  • – e neplăcut ca la un moment dat bărbații (ma refer la general acum) sa nu poată sa se stăpânească și sa para niște „disperați în călduri” și sa facă mereu aluzii sexuale mai ales dacă nu cunoaște prea bine femeia cu care vorbește sau sa exagereze. Ideea e ca și noi suntem la fel de dornice dar pe noi nu ne excita numai când ii vedem, trebuie sa ne excite mental și psihic și dacă reușesc sa facă asta, doamne ferește ce scântei ies:))).Ideea e sa facă totul cu cap și cu inteligenta.Chiar și asta.”

 

Ioana A, (24 ani):ioana24

„Atunci când ne place cineva… fiecare gest e interpretat în o mie de feluri..deci fiți clari cu ceea ce vreți …. cred ca asta e important… și partea cu aspectul fizic… orice fata ca are 20 sau 200 de kg vrea și are dreptul sa se simtă frumoasa lângă băiatul care a ales-o… deci fără comentarii…cred ca asta ar fi …asta și nu știu..siguranța..putina siguranță face minuni..dar cum sa oferi siguranță unei femei..asta e un mister care trebuie elucidat cu fiecare în parte.”

 

Corina, (26 ani):corina3

„1. spuneți mai des ceea ce gândiți
1.a. faceți diferența intre sinceritate / sharing și măgărie (draga, te-am înșelat)
1.b. când va place ceva ce facem, spuneți-ne, vrem sa știm (inclusiv în pat)
2. femeile sunt mai egale
2.a. vrem sa ne faceți curte mereu, dacă va place de noi; de când abia ne cunoaștem, pana la adânci bătrâneți; nu va opriți din curtare, ne place mult; și nu, nu ne-o luam în cap; veți beneficia și voi, dacă noi suntem răsfățate
2.b. apropo de răsfăț, ne plac surprizele, chiar și cele mici (o floare, o praji, o cafea la termos pe Feleac)
2.c chiar dacă părem wonderwomen, suntem vulnerabile și vrem și ne place sa fim protejate; nu extrem de mult, ci atâta cat sa știm ca sunteți acolo și are cine sa ne sprijine ;0
2.d. chiar dacă suntem egale cu voi, vrem sa fim tratate ca niște regine, pentru ca DEEP INSIDE, credem ca va suntem superioare. avem și argumente, dar voi nu le ascultați niciodată…  Dar măcar tratați-ne ca pe egale, nu mai fiți misogini doar pentru ca nu avem forța fizica, suntem mai puternice decât voi.

 

Georgiana, (24 ani): georgiana

„Ce mi-ar plăcea sa știe partenerul meu despre mine fără sa-i spun? Iți dai seama ca sunt multe chestii…poate din cauza medicamentelor sau al faptului ca nu știu exact ce e cu adevărat important, am să-ți enumăr câteva chestii:) Cum ar fi: când tachinam, fie verbal, fie fizic, înseamna ca ne place tipul, ne place sa primim atenție și flori (chiar dacă la un moment dat zicem ca nu), chiar dacă răspundem cu sarcasm la sarcasmul lui, nu ne place sa fim luate peste picior, iar când amenințăm constant ca o sa plecam și ca ne băgam picioarele în relație, defapt încercăm sa-i dam de înțeles ca asa nu se mai poate și ca mai trebuie sa schimbe și el ceva,sa mai facă și el cate un sacrificiu evident, ne plac în egala măsură gesturile de afecțiune cat și cuvintele, si poate chiar sa fie puțin posesiv:) a da! Si în momentul când nu mai ”cerem socoteala” înseamnă ca momentul despărțirii e foarte aproape. Sper ca ți-am fost de folos.

O chestie importanta:de fiecare data când ne certam și ne facem o ieșire dramatico-tragica de drama queen,tot timpul,da tot timpul speram sa vina după noi sau sa ne prindă de mana și sa ne tragă înapoi,iar când urlam,un sărut pasional ne închide gura la propriu și stinge conflictul:p
PS: Când refuzam sexul pe baza unei migrene sau ca nu ne simțim bine sau nu avem chef…din nou…e o problema maaare:D

 

Irina, (30 ani):

„1 chestie care ma arde acum: bărbații cu care ies pornesc din start cu întrebarea: ce vrei de la relație? vrei sa te măriți, vrei copii? din start întrebarea asta e menita sa ma inhibe….în primul rand vreau sa te cunosc și sa ma simt bine. Daca ma întrebi asta de la primele întâlniri m-ai pierdut clar. Nu știu de ce sunt bărbații asa presanți. poate ca lor le e teama de asta si atunci vor sa se asigure, deci e o proiecție…sau unii asta urmăresc și atunci iar m-au pierdut. si de fapt nici nu ma interesează asa tare de ce o fac, nu e treaba mea sa le fiu psiholog, eu vreau sa ma simt bine cu ei și atât în rest…descoperirea e cea mai interesanta”

Raluca G: (24 ani)

raluca
„Poate faptul ca bărbații renunță prea ușor atunci când sunt refuzați de o femeie …Daca spune NU, nu înseamnă ca nu trebuie sa mai insiști…pana la urma va ceda pentru ca ii devii drag, se obișnuiește cu tine. Atunci când ma invita în oraș și spun „Poate”(pentru ca altfel ar fi Nu direct) înseamna un mare Da, dar încă nu vreau sa ies cu tine după prima cerere( toți bărbații spun ca Poate = Nu hotărât..)

Asta e.. femeile testează sa vadă dacă într-adevăr bărbatul o place pe ea sau e doar una dintr-o lista lunga pe care a invitat-o în oraș..și de fapt femeile aplica tot felul de jocuri și teste ca sa se pună la adăpost de prejudecați (s-a lăsat prea ușor=plictisitoare=ușoară)…majoritatea femeilor se gândește la asta dacă nu trece prin ceva experiente. Femeia are 10000 de măști de apărare primite de la părinti, și primul lucru pe care trebuie sa l faci când vrei sa te apropii e sa ii spui ca și tu ești vulnerabil și tu „aveai coșuri în liceu” și se va deschide instantaneu…e cel mai bine sa nu răspunzi și tu cu jocuri”
Andra C, 24:andra1

„Poate faptul ca barbatii renunta prea usor atunci cand sunt refuzati de o femeie …Daca spune NU, nu inseamna ca nu trebuie sa mai insisti…pana la urma va ceda pentru ca ii devii drag, se obisnuieste cu tine.
Atunci cand ma invita in oras si spun „Poate”(pentru ca altfel ar fi Nu direct) inseamna un mare Da, dar inca nu vreau sa ies cu tine dupa prima cerere( toti barbatii spun ca Poate = Nu hotarat..)
Asta e.. femeile testeaza sa vada daca intr-adevar barbatul o place pe ea sau e doar una dintr-o lista lunga pe care a invitat-o in oras..si de fapt femeile aplica tot felul de jocuri si teste ca sa se puna la adapost de prejudecati (s-a lasat prea usor= plictisitoare=usoara)…majoritatea femeilor se gandesc asa.
Femeia are 10000 de masti de aparare primite de la parinti, si primul lucru pe care trebuie sa l faci cand vrei sa te apropii e sa ii spui ca si tu esti vulnerabil si tu „aveai cosuri in liceu” si se va deschide instantaneu…e cel mai bine sa nu raspunzi si tu cu jocuri”
Maria (23 ani): maria

„Cred ca interpretarea ar depinde de fiecare tip de caracter cu al sau mod de gândire și de educația primita/principii de viata și experienta personala. Judecarea și interpretarea secretelor unei femei:Un tip de la teologie probabil nu s-ar cupla cu una ca mine care împărtășește alt mod de viata și ale cărei secrete l-ar deranja în mod implicit ținând cont de perspectiva religioasa. Un tip aventurier nu ar înțelege modul confortabil în care voit ma complac în micile rutine ale zilei cum ar fi savuratul cafelei cu ale mele vise mărețe..Sau un tip deschis la minte care m-ar venera intru eternitate pentru ceea ce am devenit tocmai datorita acelor secrete care sunt experiente mai puțin plăcute și care în mod cert ar putea constitui deliciul bârfitorilor și al oamenilor înguști la minte.

Ele care au contribuit la evoluția mea personala și m-au transformat în persoana care sunt în momentul de fata și pe care o iubește. In concluzie, depinde cu cine avem de a face. Eu una m-as hotărî în funcție de persoana și credințele ei, dar în cele din urma as prefera adevărul. Cred ca orice secret definește persoana noastră și n-ar trebui ascuns..Atâta timp cat ceea ce dezvăluie nu deteriorează imaginea noastră în fata celui pe care-l iubim. Ambiguu, misterios, contradictoriu…”

Carmina  (29 ani): carmina

„Si noi vrem aceleași lucruri ca și voi. Si suntem de multe ori, mai deschise decât voi :)Doar ca ne exprimam diferit.La noi e mult mai importanta comunicarea verbala, însă alegem sa comunicam astfel doar într-o prima faza.
Personal, pun accent foarte mult pe cunoaștere din toate punctele de vedere. Si pe explorare. Daca ambele parți ar acorda mai multa atenție și timp cunoașterii reciproce cred ca relaționarea ar fi mult mai buna și mai relaxata.”

——————————————————-

Bun, suficient estrogen cat pentru o luna întreagă. Sa trecem la testosteron. Ce ați învățat din părerile domnișoarelor? Cu ce v-au inspirat? Cum v-au ajutat sa le înțelegeți mai bine, sa fiți mai masculini sau mai tandri poate? (și nu, NU SPUNEȚI CA ATI ÎNVĂȚAT SA-I PLĂTIȚI MAI DES! Altfel ma duc sa ma împușc)

Fiecare femeie e diferita, ca și fiecare bărbat de altfel. De-aia trebuie să va dați seama ca nu exista neapărat reguli ci mai degrabă principii.

 Spuneți-ne în comentariile de mai jos cum v-a fost util articolul! Hai sa învățam unii de la alții!
Octavian
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments