The Bro Code (Codul de onoare al camarazilor)

In 2011 când a venit prima data Dan (Badboy) pe la noi ma amuza foarte mult felul cum ni se adresa noua bărbaților. Folosea mereu apelativul „BRO”, „Hey bro, how are you ?” „Bro, you need to do this thing, in order to get that…etc..”. Dupa mai multe zile petrecute alături de Badboy, mi-am dat seama ca nu folosea acest gen de exprimare pentru a părea mai cool sau mai smecher ci pentru ca într-adevăr ne simțeam ca frații, ca niște camarazi stand împreună.

Sunt multe reguli amuzante pe net, despre ce înseamnă sa te comporți ca un frate fata de un alt bărbat, eu cred ca exista o fărâmă de adevăr în ele. Acest sentiment de frăție merita respectat. Nu cred în niște reguli exacte în toate tarile de pe Pământ, dar un cod de onoare tot exista. Codul nu se zice explicit de fiecare data ci mai degrabă se subînțelege intre doi „frați”. Apelativul „frate” se mai folosește în diferite organizații, dar pentru codul nostru, „frate” îl folosim cu înțelesul de camarad.

Iar ca orice nou cod sau pachet de reguli, merita discutate în parlamentul bărbaților pentru a ne pune de acord în respectarea lor. Asa ca o sa încep eu prin a propune câteva reguli de bun simt ce ar fi bine sa le respectați :

  1. Bros before hoes. Deja clasica expresia asta, dar are e de mare folos. Nu te culci cu prietena unui „frate”, chiar dacă ea te tentează. Tot aici, nu încerci sa-i furi prietena unui alt frate. Daca rupi acesta regula, pur și simplu denota ca ești slab ca bărbat.
  2. Nu dai din casa (nu bârfești). Daca un alt „frate” iți împărtășește ceva important pentru el, probabil o provocare peste care are de trecut, sau un impas în care se afla, nu începi sa spui în stânga și în dreapta despre ce ai discutat cu el. Păstrează încrederea și discreția pe care el ți-a acordat-o. Corolar cu asta, nu stai la bârfă cu un frate.
  3. Spui lucrurilor pe nume unui frate. Daca un „frate” are nevoie sa audă un sfat sau o vorba din partea ta nu te chinui sa-l împachetezi frumos astfel încât sa nu se simtă rănit, nu vorbești cu el ca o femeie. I-o spui direct pentru ca-l respecți în primul rand.
  4. Un frate e un wing bun la nevoie. Pentru multi se înțelege de la sine, ca dacă ești cu un „frate” al tău și iți place de o femeie, fratele face tot posibilul sa te ajute, fie ca o tine pe prietena / mama / amicii ei de vorba, sau ca iți împrumută mașina sau cheile de la apartament pentru a te ajuta sa duci treaba la bun sfârșit.
  5. Un frate își respecta tatăl (părinții). Pentru ca bineînțeles primul camarad din viata lui a fost tatăl și nu ar trebui sa uite acest lucru.
  6. Un frate nu se plânge altu-i frate. A te plânge e boala generala. E ok sa-i spui unui camarad despre o provocare prin care treci momentan, iar el te poate susține cu sfaturi pertinente pentru a o depăși. Dar dacă repeți la nesfârșit aceeași problema, asta se transforma în văicăreală și te tine într-o postura de om neputincios. Trebuie sa renunti la beneficiul secundar al ego-ului dat de atenția primita atunci când relatezi o problema !

Cam atât îmi vine în minte pe moment. Sunt curios, ce reguli crezi tu ca ar trebui sa cuprindă acest cod al camaradului. Hai sa completam împreună aceasta lista. Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-mi cele mai importante reguli ale tale !

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *